Dit worden de best scorende films in 2014

The Hunger Games: Catching Fire

Lionsgate

2013 is officieel afgelopen, maar welke films van het voorbije jaar brachten nu eigenlijk het meeste op? Bovenaan de lijst eindigt weinig verrassend Iron Man 3, het onofficiële vervolg op het gigantisch succesvolle The Avengers uit 2012.

  1. Iron Man 3 (1.215,4 miljoen dollar)
  2. Despicable Me 2 (918,9 miljoen dollar)
  3. The Hunger Games: Catching Fire (806,6 miljoen dollar)
  4. Fast & Furious 6 (788,7 miljoen dollar)
  5. Monsters University (743,6 miljoen dollar)
  6. Man of Steel (662,8 miljoen dollar)
  7. The Hobbit: The Desolation of Smaug (664,1 miljoen dollar)
  8. Gravity (662,9 miljoen dollar)
  9. Thor: The Dark World (630miljoen dollar)
  10. The Croods (587,2 miljoen dollar)

Opvallend is opnieuw het grote aantal sequels, prequels of reboots in de top tien. Slechts twee originele films weten zich in de top tien te wurmen: Gravity en The Croods (enkel Frozen kan de komende weken nog over The Croods wippen). Ook animatie bleek weer zeer populair, met drie animatiefilms in de top tien en vier in de top twintig. De volledige lijst kunt u overigens bekijken via deze link: boxofficemojo.com.

Nu 2013 definitief achter ons ligt, is het misschien een goed idee om eens te kijken welke blockbusters het nieuwe jaar ons te bieden heeft. Daarom een overzicht van de tien films die volgens ons het meeste geld zullen binnenrijven in 2014.

The Hunger Games: Mockingjay – Part 1

Dat ook de volgende en voorlaatste aflevering uit de Hunger Games-quadrologie goed zal scoren, is een zekerheid. De populariteit van Katniss Everdeen en Jennifer Lawrence blijft maar stijgen, dus wees maar zeker dat The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 nog beter zal doen als zijn voorganger.

(nog geen trailer)

How To Train Your Dragon 2

Zoals gezegd doet animatie het altijd goed, en dit jaar lijkt vooral de sequel op How To Train Your Dragon gensters te zullen slaan. De eerste film bracht in 2010 al heel wat geld in het laatje en te verwachten valt dat het vervolg niet onder zal doen. How To Train Your Dragon 2 komt immers uit aan het begin van de zomervakantie met weinig directe concurrentie en kan rekenen op een hele hoop fans, zowel jonge (wat wil je, draken) als oude.

The Hobbit: There And Back Again

The Hobbit: An Unexpected Journey en The Hobbit: The Desolation of Smaug werden misschien minder goed ontvangen dan de LOTR-trilogie tien jaar geleden, de reeks heeft nog steeds zeer veel fans. Bewijs daarvan de

Paramount Pictures

vierde plaats op de box officelijst van 2012 en de zevende plaats op die van 2013. Het laatste deel zal dan ook weer heel wat volk naar de bioscoop lokken, die met eigen ogen willen zien hoe Peter Jackson het ongetwijfeld spectaculaire einde van de avonturen van Bilbo Baggins naar het witte doek zal weten om te zetten.

(nog geen trailer)

Transformers: Age of Extinction

Deze lijst heeft niets met kwaliteit te maken. Transformers: Dark of the Moon leverde wereldwijd meer dan één miljard dollar op. Veel meer uitleg hoeft hier dus niet bij. Schrijf maar op: Transformers: Age of Extinction gaat weer gigantisch scoren. Zelfs zonder Megan Fox en Shia Lebeouf.

(nog geen trailer)

The Amazing Spider-Man 2

Een nieuwe Spider-Man, die scoort gegarandeerd goed aan de kassa. Ondanks de vele kritiek op het eerste deel met Andrew Garfield als Peter Parker, denken wij dan ook dat The Amazing Spider-Man 2 opnieuw zal scoren aan de kassa.

X-Men: Days of Future Past

Het vorige deel scoorde dan wel een ‘magere’ 350 miljoen euro, toch is de kans reëel dat X-Men: Days of Future Past vlot zal scoren aan de kassa. Wolverine krijgt immers een belangrijke rol, en iedereen weet dat dat personage ontzettend veel fans heeft. Getuige daarvan zijn eigen film, die vorig jaar nog 414 miljoen dollar opbracht.

Interstellar

Hoewel een originele film per definitie minder kans maakt om hoge bezoekersaantallen te trekken, gelden voor Christopher Nolan andere regels. Met Inception bewees hij dat ook originele films goed konden scoren, en ook The Dark Knight en The Dark Knight Rises eindigden zeer hoog aan de box office. Wie zijn wij dan om aan de kansen van Interstellar te twijfelen?

Rio 2

Het eerste deel van deze animatiereeks over kleurrijke vogels in Brazilië scoorde al uitstekend en Rio 2 zal wellicht nog beter doen. Vanwege de ongetwijfeld prachtige 3D, het nakende WK voetbal en omdat animatiefilms het altijd goed doen, weet je nog?

Captain America: The Winter Soldier

Captain America mag dan niet de populairste superheld uit de Marvelstal zijn, Captain America: The First Avenger en The Avengers hebben zijn bekendheid in de rest van de wereld sterk vergroot. The First Avenger scoorde al meer dan behoorlijk en Captain America: The Winter Soldier zal volgens ons verderbouwen op het succes van die film. Zeker als je weet dat ook Scarlett Johansson (Black Widow), Samuel L. Jackson (Nick Fury) en Cobie Smulders (Maria Hill) hun opwachting maken.

Dawn of the Planet of the Apes

Een Oscar zal hij er wel nooit voor krijgen, maar geen enkele acteur doet motion capture beter dan Andy Serkis. Later dit jaar speelt hij opnieuw Caesar in Dawn of the Planet of the Apes, het vervolg  op de reboot van 2011. De sequel krijgt een nieuwe regisseur en een heleboel nieuwe acteurs, maar de teaser trailer doet opnieuw het beste vermoeden. Rise of the Planet of the Apes bracht wereldwijd bijna een half miljard dollar op en onze gok is dat ook het vervolg stevig zal scoren.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.