Divergent pakt 56 miljoen in VS

Belga

Belga

De film Divergent is het voorbije weekend ijzersterk gestart in de Verenigde Staten met een opening van 56 miljoen dollar. De film scoort zo het beste openingsweekend voor een live action film in 2014. De bioscoopgangers bleken ook zeer enthousiast over de film: ze beloonden de film met een A CinemaScore.

De Amerikaanse pers schuift Divergent naar voren als dé nieuwe franchise. Studio Summit-Lionsgate, die al eerder verantwoordelijk was voor de bijzonder succesvolle franchises The Twilight Saga en The Hunger Games, koos er opnieuw voor om een populaire young adult roman te verfilmen. De trilogie van de jonge Amerikaanse schrijfster

Veronica Roth (Divergent, Insurgent, Allegiant) is in de States een absolute bestseller en wordt ook in België verslonden door het jonge publiek.

Belga

Al eind vorig jaar bleek dat Divergent op de sociale netwerken de meest besproken en verwachte film van 2014 was, voor films als The Amazing Spider-Man 2, X-Men: Days of Future Past en The Hunger Games: Mockingjay – Part 1.

In België komt de film uit op 2 april. Komend weekend vinden in de meeste bioscopen al avant-premières plaats, de voorverkoop start op dinsdag 25 maart.

In Divergent is het post-apocalyptische Chicago opgedeeld in vijf facties. Elke factie staat voor een bepaalde waarde: Oprechtheid, Zelfverloochening, Onverschrokkenheid, Vriendschap en Eruditie. Ieder jaar moeten alle zestienjarigen kiezen in welke factie zij de rest van hun leven zullen doorbrengen. Tris krijgt te horen dat ze Afwijkend is en nooit in één groep zal passen. Al snel ontdekt ze dat haar nieuwe identiteit haar tot een doelwit maakt. Waarom is het zo gevaarlijk om Afwijkend te zijn?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.