Do you believe?

Rise of the Guardians

Paramount

 

Wie spreekt meer tot de verbeelding dan de kinderhelden bij uitstek? Ik heb het inderdaad over degene die ons paaseieren, dromen, sneeuw, cadeautjes en nog veel meer bezorgt. In Rise of the Guardians zien we de paashaas, kerstman, zandman, tandenfee en weerman zoals nooit tevoren. Regisseur Peter Ramsey klinkt misschien bij de meeste filmkenners onbekend in de oren. Toch heeft deze jongen in ongelooflijke topfilms een artistieke rol gespeeld. Zo zat hij in de art department crew van films als Fight Club, Minority report, Dracula,.. .

En nu is het dus aan hem om die illustratieve talenten om te toveren in een animatiefilm waar zowel jong als oud naar uitkijkt. Want het is werkelijk een heel uitzonderlijk project. Als we de verschillende protagonisten overlopen herkennen we ongeveer iedereen. Maar toch hebben de personages een originele toets meegekregen. Graag stel ik de eerste 3 personages voor.

Paramount

North

North is de kerstman maar niet zoals wij hem kennen; een jolige dikzak wiens slee wordt getrokken door roodneuzige rendieren. Nee, North is een boom van een man met grijze baard. Zijn armen staan vol tattoo’s, op de rechter lezen we naughty en op de linker nice. Hij is een echte strijder voor al wat goed is. Hij zal dan ook alles doen om het goede uit de handen van het slechte te houden. Alec Baldwin geeft North zijn charismatische stem (met een accent uit het Oostblok?)

Paramount

Jack Frost

Jack Frost is eigenlijk de hoofdprotagonist. Hij is een eenzaat die overal ter wereld wat rondhangt en werkelijk alles doet wat hij wil. Hij bezit enorme krachten die het weer beïnvloeden. De eeuwige rebel zonder verplichtingen, eeuwig omdat hij al sinds het begin van de tijd op aarde rondzwerft. Het verouderingsproces kent hij niet en hij blijft er dus behoorlijk jeugdig uitzien. Chris Pine vertolkt Jacks stem.

Paramount

Tandenfee

De Tandenfee is een elegant elfje; half mens half kolibrie. Ze gaat door het leven als Tooth. Energiek als ze is raken haar voeten nooit de grond. Ze verzamelt alle melktanden van alle kindjes omdat daar de de meeste jeugdherinneringen in verborgen zitten. in ruil laat ze een centje achter. Al deze herinneringen houdt ze bij.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.