Doomed: The not so Fantastic Four

he Fantastic Four (1994) - New Horizons

New Horizons

We kennen allemaal de film Fantastic Four en de sequel 4: Rise of the Silver Surfer. Of we daar blij om moeten zijn, is een heel ander verhaal. De fans waren dan ook in hun nopjes toen bleek dat er een reboot in de pijplijn zat. Dat zegt veel over het niveau van de vorige adaptaties. Want doorgaans associeer je het woord ‘reboot’ eerder met krachttermen als ‘heiligschennis’,’¡No pasarán!’ en ‘Vrouw, waar is mijn Heugabel?!’.

The Fantastic Four (1994)

The Fantastic Four (1994)

New Horizons

Alleen gaat het niet zo goed met die aangekondigde Fantastic Four-reboot. Het scenario ging afgelopen maanden al door zoveel handen, dat we de tel niet meer bijhouden. Dat roept herinneringen op aan de eerste Fantastic Four-adaptatie uit 1994.

Part muscle. Part elastic. Part fire. Part invisible. Together, it’s clobberin’ time!

‘Come again? Was er dan een film vóór 20th Century Fox’ Fantastic Four?’ Jazeker! Het ding heette The Fantastic Four en kende meer rampspoed dan de Aalsterse sp.a-afdeling op een doorsnee weekdag.

Officieel kwam The Fantastic Four zelfs nooit in de zalen. Was het de ondermaatse regie van Oley Sassone? Met een verleden in films als Bloodfist III: Forced to Fight, was de man nu niet bepaald de nieuwe Andrei Tarkovsky. Of kwam het door het schamele budget van 1,5 miljoen dollar? Het zullen toch niet de belabberde speciale effecten geweest zijn?

Feit is dat het project een doodgeboren kind was. Marvel-opperhoofd Stan Lee verklaarde later dat de studiobonzen nooit de intentie hadden de prent uit te brengen. Producers Roger Corman en Bernd Eichinger spreken dat nochtans fel tegen.

Doomed: The Untold Story

‘Suspicious shit,’ dacht documentairemaker Marty Langford. 20 jaar na data komt zijn Doomed: The Untold Story of Roger Corman’s “The Fantastic Four” eraan.

The Fantastic Four (1994)

New Horizons

 For the first time in over 20 years, the TRUE account of this controversial cult classic will be revealed!
And it’s a hell of a story.

Wie ooit Lost in La Mancha zag, de documentaire over Terry Gilliams nooit afgewerkte The Man Who Killed Don Quixote, weet dat dergelijke docu’s interessante cinema kunnen opleveren. Een trailer heeft Langford al. Voor de uiteindelijke film heeft hij nog wat zakgeld nodig. Geïnteresseerden kunnen hier hun bijdrage storten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.