Downton Abbey Seizoen 4

NCRV

NCRV

Het derde seizoen van Downton Abbey liet veel kijkers compleet getraumatiseerd achter. Publiekslieveling en knap ding Lady Sybil (Jessica Brown Findlay) liet het leven in het kraambed. Alsof dat nog niet erg genoeg was verongelukt Matthew (Dan Stevens) met zijn veel te snelle wagen (de vroaring twenties, zeg maar) na een bezoek aan zijn pas bevallen echtgenote Mary (Michelle Dockery). Het had niet veel gescheeld of wij hadden een rechtszaak aangespannen tegen Julian Fellowes.

De trailer voor het vierde seizoen ziet er sentimenteler uit dan we nodig achten. Veel tranen, veel drama, veel romantiek: het beproefde recept. Merken wij daar trouwens een gekleurde medemens? Die zal toch geen affaire beginnen met een blanke schone van adel zeker? Wij wrijven alvast in onze handjes.

Verder worden alle mogelijke gevoelens, van liefde tot haat, weer verstopt achter een kopje thee, zoals het hoort. In ieder geval: het vierde seizoen belooft weer Brits kostuumdrama van de bovenste plank. Zal de liefde voor de Crawleys en hun voetvolk standhouden of wordt de gouden melkkoe van Fellowes stilletjesaan moe? Laten we hopen op het eerste.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.