Drukke tijden voor Christopher McQuarrie

Jack Reacher

Paramount

Er zit bijna een decennium tussen Christopher McQuarrie’s debuutfilm, The Way of the Gun, en zijn tweede film, Tom Cruise-vehikel Jack Reacher. De wraakfilm heeft uiteindelijk zo’n 80 miljoen dollar wereldwijd opgebracht, een sommetje dat de productiehuizen met plezier natelden, want McQuarrie krijgt nu plots heel wat projecten in zijn schoot geworpen.

Er staat hem alvast een reünie met Cruise op te wachten, want in februari beginnen de opnames van Mission: Impossible 5. Vervolgens staat Three To Kill op de planning, waarbij Colin Firth de hoofdrol voor zich gaat nemen. Three To Kill is een verfilming van het boek Jean-Patrick Manchette. Het betreft een zakenman die getuige is van een moord en achtervolgd wordt door de moordenaars. De tafels draaien al snel om en het prooi lijkt redelijk makkelijk zijn jagers te kunnen uitschakelen.

Paramount Pictures

Of McQuarrie de gelaagdheid van het boek in de verf gaat kunnen zetten (de satirische insteek van de zakenman die gevaarlijker is dan professionele huurmoordenaars is ons niet ontgaan) zal afwachten worden. Three To Kill heeft momenteel nog geen releasedatum.Vreemd genoeg wordt het scenario niet door de regisseur zelf neergepend – McQuarrie heeft dan ook al een Oscar-beeldje mogen ontvangen voor het briljante The Usual Suspects – maar door Howard Rodman (Savage Grace). Een vreemde artistieke keuze, dat mogelijk door McQuarrie’s overdruk agenda te verklaren valt.

Ernaast is McQuarrie ook “attached” – maar nog niet bevestigd – aan de adaptatie van de sci-fi anime Star Blazers, de Britse serie Unforgiven en een remake van Ice Station Zebra, een actiefilm met Rock Hudson uit 1968. Het wordt wel nog lang wachten om de resultaten te bezichtigen, aangezien McQuarrie’s nieuwste film, Mission: Impossible 5, pas voor Kerst 2015 gepland staat…

(via Collider)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.