EA wil Need For Speed-sequel

Need For Speed

EOne

Heeft het te maken met die toch wel indrukkende 400 miljoen dollarstukken die Furious 7 afgelopen weekend binnenrijfde? Of is het een vreemde en unieke vorm van zelfkastijding? Hoedanook, gamestudio EA heeft zijn zinnen gezet op een Need For Speed-sequel. 

Need For Speed

EONe

Op unanieme lovende kritieken moest de verfilming van de bekende game-franchise niet rekenen – na die eerste trailer deden wij zelfs niet eens de moeite om er onze man op af te sturen – maar de film kon toch maar vrolijk wereldwijd een dikke 200 miljoen dollar bijeen harken. Geen uitzonderlijke box-officeresultaten maar op een bescheiden budget van 66 miljoen dollar viel dat best nog mee. En, de vergelijking is onvermijdelijk, bij de Fast&Furious-franchise duurde het uiteindelijk ook een aantal films vooraleer de reeks tractie kreeg en het grote geld binnenstroomde.

Voor EA is die 200 miljoen in elk geval voldoende om stilaan een tweede vroemvroem-avontuur in de steigers te zetten. En de game-studio hoopt vooral op Chinese backing om alles in eerste te gooien. Sterker nog, er wordt over nagedacht om een groot stuk van de sequel in China op te nemen – waar hebben we dat de laatste tijd nog gehoord – en ook Chinese acteurs belangrijke rollen te geven.

Of er in de tweede Need For Speed ook nog plaats is voor de cast van de eerste film is voorlopig nog niet bekend. Al lijkt me zeer twijfelachtig dat o.a. Aaron Paul, Imogen Poots en Micheal Keaton nog staan te springen voor een vers rondje burning rubber. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.