Een Diablo in Paradise?

Image Entertainment

Image Entertainment

Wat krijg je als je de mensen achter fijne indie-komedies Juno, (500) Days of Summer én 50/50 samen zet? Eén woord: Paradise. Dat is althans wat Diablo Cody (Young Adult), ons in haar regiedebuut wil laten geloven.

Why twitter with Satan when you can friend with God

Image Entertainment

In Paradise vinden we, zoals we van de pen van Cody gewoon zijn, weliswaar een aantal bitsige one-liners terug. En gelukkig maar want deze geven die het klassieke coming-of-age verhaaltje het nodige pigment mee. Net als met Ellen Page in Juno kiest Cody bovendien met Julianne Hough ook hier voor een nog relatief onbekende protagoniste. Nu ja, voor mij dan toch, want films als Safe Haven en Rock of Ages, Houghs vorige prestaties, vliegen doorgaans mijlenver onder m’n radar door. Tot zover echter de vergelijkingen met de film waarmee Cody naam maakte, vrees ik. De blonde Dancing with the Stars-diva vertolkt in Paradise namelijk de rol van Lamb, een meisje (hoe kan het ook anders met zo’n naam) geboren in een oer-christelijke en dito-conservatieve gemeenschap. Zo christelijk en conservatief zelfs dat stemmen voor een democraat als blasfemie wordt beschouwd. Only in America…en eveneens only in Hollywood, want uiteraard ondergaat dit onschuldige lammetje een louterende zoektocht naar zichzelf. Plaats van de allicht niet al te danteske onderneming? De verdorven wereld van Las Vegas! En als ze zich dan ook nog eens laat leiden door de bedenkelijk wijze raad van ene Russell Brand (Get Him to the Greek), dan weet je nu al dat het niet goed kan aflopen…of toch?

In de VS komt de film normaal gezien in oktober in de zalen. Dat hij nu al op satellietzender DirecTV te bekijken is voorspelt echter weinig goeds. En dan heb ik het nog niet eens over de kleffe poster gehad…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.