Een frisse wind in soundtrackland

Universal Studios

Filmstudio’s hebben niets liever dan enkele grote namen op de soundtrack van hun film. Toch is het niet zo eenvoudig om een film vol muziek van bekende artiesten te steken. Wanneer een soundtrack vol bekende namen staat, gaat het meestal ofwel over eerder uitgebracht werk, of een vergeten B-kantje dat niet goed genoeg was om op een andere manier uitgebracht te worden. De nummers hebben zelden iets te maken met het verhaal, en zijn meestal enkel gekozen omdat ze een bepaalde doelgroep aanspreken. Een andere optie is om een professionele componist een soundtrack te laten componeren, en er ergens een popnummer bij te plakken. Dit nummer wordt dan meestal ergens in de credits verstopt, en heeft weinig te maken met de film zelf. Bovendien past het lied dan meestal ook helemaal niet bij de rest van de soundtrack, wat niet voor bijzonder goede resultaten zorgt.

Univsersal Studios

Florence & The Machine hebben nu ook een poging gewaagd om hun bijdrage te leveren aan de soundtrack van Snow White and The Huntsman, met verrassend goede resultaten. Eerder probeerden ze al eens met Heavy In Your Arms voor de soundtrack van The Twilight Saga: Eclipse, en terwijl het een degelijk nummer was, proberen we best zo snel mogelijk te vergeten dat Florence & The Machine ooit met zulke tienertroep in aanraking is gekomen (sorry, Twilight-fans).

Wat dit nummer zo bijzonder maakt, is dat het perfect bij de thema’s van de film past. Het is met aandacht voor het verhaal en de personages geschreven, en dat valt op. Florence Welch, frontvrouw van de groep, heeft het volgende te zeggen:

Het is eerder uit het perspectief van de koningin. […] Ik vond de koningin gewoon een fantastisch personage. Ze zuigt letterlijk het leven uit jonge meisjes.

Producer Isabella “The Machine” Summers voegt er het volgende aan toe:

Het lied gaat over Ravenna die probeert de jeugd en schoonheid van Sneeuwwitje te stelen. Sneeuwwitje is de enige die haar eeuwig levend en mooi kan houden.

Wat verder opvalt is dat het lied prachtig wordt geïntegreerd met de rest van de filmmuziek. Nadat Florence & The Machine hun nummer hadden gemaakt, werd het overgeleverd aan componist James Newton Howard, die er een orchestrale compositie aan toevoegde. De koor- en orkestpartijen voor het nummer van Florence & The Machine zijn bovendien tijdens dezelfde sessies opgenomen als de rest van de soundtrack, wat maakt dat alles netjes bij mekaar past.

Voor dit nummer is ook pas een video verschenen. Zoals we gewoon zijn van soundtracknummers, bestaat de video uit beelden uit de film, in combinatie met beelden van Florence in de opnamestudio. De clip is niet bijzonder spectaculair, en toont ook niet echt veel nieuwe beelden uit de film. Hieronder volgt de videoclip en een korte behind the scenes video van het opnameproces. Of de rest van de soundtrack even goed meevalt, hoor je ongetwijfeld nog van ons, maar dit eerste voorsmaakje is in elk geval geslaagd. De film komt bij ons in juni in de zalen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.