Eerste foto Dumb and Dumber To

Universal Pictures

Universal Pictures

Enige tijd geleden kon je hier lezen dat er een vervolg op Dumb and Dumber komt. Gek genoeg werd dat nieuwtje nauwelijks opgepikt. Alsof er geen plaats meer is voor kak- en pismoppen. We leven in een harde wereld.

Maar niet als het van Jim Carrey & Jeff Daniels afhangt! De draaidagen van Dumb and Dumber To  zijn volop bezig. Er valt zelfs al wat beeldmateriaal te rapen. De responsies daarop lopen wat uiteen. Een bloemlezing van de negatieve reacties bespaar ik jullie. Maar ik wil jullie wel nog samenvattend meegeven dat de bron der mierenneukers nog lang niet uitgedroogd is.

New Line Cinema

Zelfs ben ik een fan van het eerste uur. Zie die schelmen! Daniels (Harry) heeft sinds zondag een Emmy op zijn schouw staan hebben, een presentje voor zijn puike hoofdrol in The Newsroom.

Toch deinst Daniels er niet voor terug om weer de volstrekte randdebiel in zich boven halen. Dat blubberig kinvet gaat hem goed af. Het gore haar roept dan weer nostalgie naar 1994 op. Tijdens de draaidagen van Dumb and Dumber werd het de acteur verboden zijn haar te wassen. Het ziet er naar uit dat shampoo & conditioner ook anno 2013 personae non gratae in Daniels trailer zijn.

New Line Cinema

Carrey (Lloyd), die tegenwoordig ook wel eens graag au sérieux genomen wordt, loopt er weer bij alsof zijn schoenmaat moeiteloos zijn IQ aftroeft in numerieke waarde. Heerlijk om de man in zijn kloffie uit 1994 terug te zien. Hij heeft zo te zien ook weer de corrigerende caps van zijn voortanden gehaald.

Nu nog hopen dat de Canadees zich na het filmen niet plots distantieert van de kak- en pismoppen. Sinds Kick-Ass 2 weet je nooit tot wat zo’n Carrey in staat is.

Niet aanwezig op de foto is Laurie Holden (Andrea uit  The Walking Dead). Holden volgt Lauren Holly op als vrouwelijke hoofdrol. Let op die opvallende naamgelijkenis.

Als we dan toch de alerte toer opgaan. Let dan ook even op de naam van de sequel: Dumb and Dumber To. Op gespecialiseerde internetfora vroegen verschillende zelfverklaarde wijsneuzen zich al af waarom het project niet ‘Dumb and Dumber TOO‘ heet.

Dergelijke existentiële vragen van trollerige taalnazi’s maken al duidelijk dat niet iedereen op de film zit te wachten. Wie de opening credits van Dumb and Dumber herinnert, weet wel beter: ‘Prodoosed’, ‘Durected’ & ‘Wrote’ by.

Liefhebbers van pis- en kakhumor: het feest staat voor de zomer van 2014 gepland.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.