EFA Young Audience Award gaat naar Nono, het Zigzag Kind

Benelux Film

Benelux Film

In negen Europese steden verkozen kinderjury’s Nono, Het Zigzag Kind van de Belgische regisseur Vincent Bal als winnaar van de European Film Academy Young Audience Award 2013. In een waarlijk Europese stemming werd Nono, het Zigzag Kind boven Le magasin des suicides van Patrice Leconte en Upsidedown van Bernd Sahling verkozen.

Een publiek van meer dan 600 12- tot 14-jarigen bekeek op 5 mei op de Young Audience Filmdag de drie genomineerde films. De jonge juryleden verzamelden in bioscopen in Kopenhagen (Denemarken), Erfurt (Duitsland), Izola (Slovenië), Londen (GB), Riga (Letland), Sofia (Bulgarije), Turijn (Italië), Valletta (Malta) en Wroclaw (Polen). Achteraf kregen de jeugdige filmliefhebbers de kans om de films te bespreken, alvorens hun favoriet aan te duiden.

De resultaten werden live bekendgemaakt via een skype video conference aan Erfurt (Duitsland), waar de Duitse TV-presentator Ben de prijsuitreiking modereerde. De Duitse Juryvertegenwoordigers Lisa (14) en Neal (13) gaven de award aan regisseur Vincent Bal, die de jury’s in alle steden bedankte, alsook iedereen die aan de film heeft meegewerkt, zijn familie en vooral zijn kinderen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.