Elijah Wood is een maniak

IFC Midnight

IFC Midnight

Er verschijnen tegenwoordig voor elke film tal van trailers. Bovendien heeft men de gewoonte zo goed als elke interessante plotwending of humoristische insteek al prijs te geven in deze samenvatting van een paar minuten. Toegegeven, er worden even goed nog degelijke, teasende trailers uitgebracht. Maar de piste die hier zal worden aangehaald volgt een andere route.

IFC Midnight

Af en toe gebeurt het dat men in plaats van een trailer, of soms ook in combinatie met een trailer, de eerste minuten van een film vrijgeeft. In sommige gevallen lijkt dit een betere oplossing te zijn om de aandacht van het publiek te wekken. Dit gebeurde onder andere voor de remake van Maniac, oorspronkelijk een film van William Lustig, die verscheen in de jaren 80. In deze eerste sequentie die we te zien krijgen springen we meteen in het verhaal.

Elijah Wood is een door jonge vrouwen geobsedeerde maniak. We zien hoe hij vanuit zijn wagen een jonge vrouw volgt, die na een avond stappen huiswaarts keert. Langzaam aan wordt er een duidelijke suspense gecreëerd door ons als kijker mee te laten kijken vanuit de ogen van de maniak. Hierdoor weten we wat er met het arme schaap dat hij achtervolgt zal gebeuren.

Elijah Wood is voor velen de onschuldige hobbit uit de Lord of the Rings films. Hij bewees echter in Sin City reeds dat hij een uiterst geschikte kandidaat is voor de rol van psychopaat. In deze eerste minuten van Maniac lijkt hij dat te bevestigen.

Wat ook opvalt is de soundtrack. Die doet net als de score van Drive denken aan een pop sound uit de jaren 80. Maar waar de score van Drive  meer hedendaags aandoet keert die in Maniac met bepaalde geluidseffectjes misschien net iets te sterk terug naar die tijd.

Alles bij elkaar blijf je echter toch enigszins geboeid achter na het bekijken van deze eerste sequentie. Het kan goed zijn dat de film in zijn geheel een tegenvaller is, maar het nut van dit soort teaser is alvast bewezen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.