Elizabeth Olsen in The Avengers 2

Paradiso Entertainment

Paradiso Entertainment

Als we onze bronnen mogen geloven, heeft Josh Whedon eindelijk een Scarlet Witch gevonden voor zijn The Avengers-sequel. Soms blijkt wat onze bronnen ons influisteren achteraf bekeken prietpraat te zijn. Daar lachen wij bij Supercalifragilistic niet bepaald mee. Je wil niet weten hoeveel benen deze jongen al heeft moeten breken. The Punisher is er een koorknaap tegen.

Walt Disney

Maar deze keer ziet het er naar uit dat het breekijzer op stal mag blijven. De loslippige bron in kwestie heet namelijk Samuel L. Jackson. En Jackson, die opnieuw Nick Fury speelt, is een fidele peer die je op zijn woord kan geloven. Zeker als hij wat gedronken heeft. We wouden hem eigenlijk gewoon polsen naar zijn rol in Agents of Shield, maar die Jackson bleef maar verder lullen.

I know we’re shooting in London, that James Spader is Ultron and going to be the bad guy, and that we added Ms. [Elizabeth] Olsen [who will play the Scarlet Witch], but I don’t know what she’s doing, if she’s on the inside or the outside. I haven’t seen a script.

Krijg nou tieten! Elizabeth Olsen, is dat niet het jongere zusje van de beruchte Olsen Twins? Weinig meer gehoord van die voormalige Full Housekindsterretjes. Ashley Olsen acteert al sinds 2009 niet meer. Mary-Kate Olsen verging het iets beter met o.m. een terugkerende rol in Weeds. In 2011 gaf ze er de brui aan na Beastly, een bijzonder crappy bewerking van het klassieke La Belle et la Bête verhaal.

Precies op het moment dat haar grote zussen zich met hun fortuin terugtrokken in het verborgene (op hun hoogtepunt cashte de Olsen Twins geldmachine jaarlijks tientallen miljoenen), trad kleine zus Elizabeth uit de schaduw. Olsen maakte in 2011 haar debuut in de niet bepaald onvergetelijke horrorfilm Silent House. Met haar titelrol in Martha Marcy May Marlene bleek dat ze effectief meer in haar mars had dan het ‘zusje van’ spelen.

Sindsdien heeft ze ongeveer alle mogelijke genres afgetast. Een komedie hier (Peace, Love & Misunderstanding), een mierzoete tearjekker (Very Good Girls) daar. Ook het obligate kostuumdrama (Therese) en een bijrol naast een op automatische piloot acterende Robert De Niro (Red Lights) ontbreken niet. Dit jaar nog zien we haar als Marie in de al bij voorbaat verguisde Oldboy remake. In 2014 loopt ze zich de pleuris uit het lijf voor Godzilla.

Red Lights

Dutch FilmWorks

Nog te schrappen van het lijstje: een musical en een superheldenfilm. Musical is een genre waar ik het liefst zo ver mogelijk van wegblijf, dus wat dank ik de goede heer dat de actrice voor het comicgenre koos.

In de strips mag Scarlet Witch (echte naam: Wanda Maximoff) papa zeggen tegen überschurk Magneto. Aanvankelijk had het personage nog een lidkaart van papa’s boosaardige Brotherhood of Mutants op zak. Later zou ze zich, samen met tweelingbroer Quicksilver, aansluiten bij The Avengers.

Zoals haar naam het al een beetje weg geeft, weet deze dame wel een en ander van hokus pokus. Laten we het erop houden dat je ze liever niet boos maakt. Niet voor niets werd ze jarenlang in het Nederlandse taalgebied vertaald als ‘de Rode Feeks’.

In welk kamp Scarlet Witch in het aankomende The Avengers: Age of Ultron zal zitten, is voorlopig nog niet geweten. Daarvoor moeten we volgende week nog eens met Samuel L. Jackson een avondje trappisten gaan drinken. Age of Ultron komt mei 2015 in de zalen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.