Enkele weetjes over Total Recall

Total Recall

Columbia

Wat de grootste verschillen zijn tussen Total Recall 1992 en de versie van 2012 is voor iedereen duidelijk. Paul Verhoeven heet nu Len Wiseman (Underworld). Arnold Schwarzenegger heet Colin Farrell en de blonde Sharon Stone is vervangen door Kate Beckinsale. Maar er zijn nog meer verschillen tussen beide versies. Dat hebben de filmnerds van Collider even op een rijtje gezet. Het is iets wat je in het achterhoofd kunt houden wanneer je de film bekijkt.

  • Plaats van het gebeuren is deze keer niet de rode planeet Mars. Het blijft onze aarde, een plaats die opgedeeld is in twee grote delen, United Federation of Britain en New Asia. In de toekomst ‘hangen’ de steden in de lucht.
  • Quaid (Colin Farrell) werkt in een robotfabriek en leidt een vrij monotoon leven. Zelfs zijn bloedmooie vrouw (Beckinsale) kan hem niet altijd boeien.
  • De geheimzinnige figuur Kato heet in deze versie Matthias. De tegenstander van Quaid heet hier ook Cohaagen, maar in deze versie blijft hij even onzichtbaar als Kato. Het is pas naar het einde van de film dat hij zijn gezicht toont.
  • Er is zoveel mogelijk gewerkt met echte sets. CGI werd gebruikt voor het wegtoveren van kabels en andere hulpmiddelen.
  • Len Wiseman heeft veel tijd besteed aan zijn actiescènes. Er is een achervolging met hovercrafts die 15 opnamedagen heeft geduurd. Er is eentje met een helikopter, goed voor 7 dagen en een handgemeen tussen Colin Farrell en Bryan Cranston, goed voor 5 dagen.
  • Er wordt gebruik gemaakt van lichtgevende telefoons en tatoeages.
  • Vergelijkbaar met Star Wars heb je de politieagenten in witte uniformen. De persoonlijke lijfwachten van Cohaagen dragen zwart.

[imagebrowser id=25]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.