Erfgenamen Olof Palme laten film Call Girl censureren

Lumière

Lumière

Een controversiële scène in de Zweedse film Call Girl werd op vraag van de familie van voormalig Zweeds premier Olof Palme uit de film gehaald. De bewuste scène toont verschillende Zweedse politici die betalen voor seks met minderjarigen in een hotel. Een van deze personages zou volgens de aanklagers te veel op Olof Palme lijken.

De nazaten van Olof Palme legden in december vorig jaar klacht neer tegen de film wegens laster. Deze klacht werd echter een maand later weerlegd. Regisseur Mikael Marcimain heeft zich altijd geweerd tegen een mogelijke censuur van zijn film. Waarom de filmmakers dan toch hebben ingestemd om een scène uit de film te knippen, is onduidelijk.

Lumière, de Belgische distributeur van Call Girl, is niet akkoord met deze beslissing. De film die vanaf 22 mei in de Belgische zalen te zien is, zal dan ook de originele, ongecensureerde versie zijn. Wat ik van de soundtrack vind, hoor je alvast via deze link.

Call Girl is gebaseerd op een politiek schandaal in Zweden in de jaren 70, waarbij een hele lijst politici en hooggeplaatste ambtenaren betrokken waren in een seksschandaal rond een netwerk met minderjarige prostituées.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.