Hardy’s Everest vs. Bale’s Everest

The Dark Knight Rises

Warner

Christian Bale is in onderhandeling voor de hoofdrol in het waargebeurd verhaal Everest, een actiefilm van Baltasar Kormákur (Contraband).

Everest gaat over een ramp uit 1996. Toen werden drie aparte expeditiegroepen getroffen door een storm, waarbij acht mensen omkwamen. De film is gebaseerd op verscheidene bronnen, waaronder interviews met de overlevenden. Volgens de regisseur willen ze zo hoog mogelijk de berg opklimmen. Dus ik hoop dat Christian Bale zich nu al voorbereidt.

Kormákur over de film:

“It’s a very, very big movie with a medium budget.”

Baltasar Kormákur lijkt na zijn film The Deep de perfecte keuze om Everest te regisseren. The Deep is een drama gebaseerd op waargebeurde feiten. Het vertelt het verhaal van een IJslandse visser die de enige overlevende was van een gezonken vissersboot. Hij zwom uren in ijskoud water tot hij de oever bereikte. Het gaat hier letterlijk om bovenmenselijke temperaturen. Check out the trailer!

Ondertussen is Doug Liman (The Bourne Identity) met een andere, gelijknamige productie bezig die gaat over Sir George Mallory. Die man probeerde in de jaren twintig als eerste persoon de top van de berg te bereiken. Hij overleed na zijn derde poging en of hij in zijn opzet slaagde is nog steeds een misterie.

Tom Hardy speelt de hoofdrol in de tweede Everest. Zo kunnen de twee The Dark Knight Rises-acteurs het weer eens tegen elkaar opnemen. Wel, min of meer. Het gaat nog altijd om twee totaal verschillende verhalen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.