Extra filmische concerten Filmfestival Gent

Filmfestival Gent

Filmfestival Gent

Naast de 12e World Soundtrack Awards & Concert en het James Bond concert met Vlaamse artiesten heeft het Filmfestival Gent dit jaar nog andere filmische concerten op het programma. Zo kunnen fans van B-films hun hart ophalen op 11 oktober in de Balzaal van Vooruit. Het B-movie Orchestra en hun Cinematic Fever Girls stellen er ‘Sound of Crime’ voor. Op 13 oktober kan je er genieten van film noir-soundtracks, vertolkt door gitarist Marc Ribot. Op 19 oktober wordt in zaal Miry van het Conservatorium Alfred Hitchcocks stille film The Lodger uit 1926 voorzien van live muziek door Kevin Toma en Floor Bakker.

B-Movie Orchestra featuring The Cinematic Fever Girls

Het B-Movie Orchestra duikt in de schatkamer van B-films uit de jaren 60 en 70. Denk hierbij aan films als The Good, the Bad & the Ugly en Black Emanuelle. De muziek ervan lijkt gedateerd, maar is nog altijd swingend, cool, erotisch en gevaarlijk. B-movie Orchestra brengt funky bigband met zinderende erotische psycho-beats. De groovy, rauwe psychedelische muziek wordt afgewisseld met donkere mysterieuze ritmes. The Cinematic Fever Girls zijn de zangeressen van dienst, al moet je niet veel meer verwachten dan wat zoete aaah’s en kleffe oooh’s. Om de ultieme cinematografische B-film beleving compleet te maken wordt de muziek op het podium ondersteund door een wervelende filmfragmentenshow.

B-Movie Orchestra featuring The Cinematic Fever Girls
Met filmfragmenten op groot scherm donderdag 11 oktober om 20u in Vooruit (Balzaal). Tickets kosten € 10 of € 8 (reductie)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.