Featurette 12 Years A Slave

20th Century Fox

20th Century Fox

En u maar elke dag zeuren dat u uw broek zit te verslijten op kantoor bij een bullebak van een baas of dat uw breedbandverbinding zessenhalve seconde haperde. Leg uw leven misschien even naast dat van Solomon Northup. Een vrije, zwarte man die in 1841 werd gedrogeerd en als slaaf verkocht aan een plantage-eigenaar in Louisiana.

Het ongelofelijke en waargebeurde verhaal van Northup is het onderwerp van de nieuwe film van Steve McQueen (Hunger,  Shame). 12 Years a Slave heet de prent, naar het boek dat de onfortuinlijke man schreef nadat hij zijn vrijheid had herwonnen. In eerste featurette van de film legt McQueen uit wat hem aantrok in het verhaal. Maar ook acteurs, waaronder Chiwetel Ejiofor die Northup vertolkt, komen hun zegje doen.

De featurette lost een beetje te veel van het hele verhaal maar schetst wel een mooi beeld van de film. McQueen heeft met 12 Years A Slave dan wel zijn comfort zone verlaten – de thematiek staat in schril contrast met zijn eerste twee langspelers -, het ziet er naar uit dat hij ook weet hoe een historisch drama aan te pakken. Maar als de featurette één iets perfect illustreert, dan is dat wel Ejiofor in topvorm verkeert. Al krijgt hij ook stevig weerwerk van onder meer  Benedict CumberbatchPaul DanoPaul GiamattiMichael K. Williams (Boardwalk Empire),Garret Dillahunt (Looper), Quvenzhané Wallis (Beasts of the Southern Wild) en Brad Pitt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.