Felix Van Groeningen maakt film over Charlatan

The Broken Circle Breakdown

Menuet

Felix Van Groeningens volgende film zal gaan over de Charlatan, één van de bekendste café’s in Gent. Waarom deze vreemde keuze? Wel Felix’ vader heeft de Charlatan ooit nog opgericht: “Mijn vader heeft het café groot gemaakt, maar dan is het failliet gegaan en daarna is het overgenomen.”

De jonge Felix heeft er zelfs nog als barman gewerkt: “Ik was nogal onhandig en brak veel glazen, maar dat was geen probleem, want ik was de zoon van de baas.” De film zal de op- en neergang van het café vertellen.

De film gaat over een café dat eerst klein is, maar daarna groter wordt. Het schetst de camaraderie tussen de mensen die er werken, je amuseert je ook achter de toog. Maar ik zag het daarna ook kapotgaan omdat het een dancing werd en er portiers moesten komen.

Wie Felix’ laatste prent The Broken Circle Breakdown maar matig apprecieerde of gewoonweg bar slecht vond kan op beide oren slapen. Van Groeningen keert namelijk terug naar de bron en werkt opnieuw samen met theatermaker Arne Sierens. Samen schreven ze al het script voor Dagen zonder lief. Dit ziet er hoopvol uit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.