FFG brengt John Parish naar Gent

Little Black Spiders

Cinéart

Producer, muzikant en filmcomponist John Parish komt zijn gelauwerde filmmuziek live spelen in Zaal Miry Conservatorium. De man bracht net een fantastische plaat uit op Thrill Jockey, getiteld Screenplay, die het beste uit zijn soundtracks samenbrengt. Het werd een gevarieerde maar uiterst sfeervolle plaat, die enthousiast onthaald werd bij Popmatters, The 405, The Vinyl District en Music OMH.

Bij het grote publiek staat Parish vooral bekend om de klinkende namen waar hij al mee samenwerkte, zoals PJ Harvey, Eels, 16 Horsepower en Tracy Chapman. Als filmcomponist verzorgde hij de muziek voor onder andere L’Enfant D’en Haut en alle films van Gentse regisseuse Patrice Toye (Rosie, Little Black Spiders). Voor zijn Screenplay tour zullen Parish en zijn liveband vergezeld worden door een geprojecteerde montage van de bijbehorende filmfragmenten. Een concert voor film- en muziekliefhebbers om naar uit te kijken!

Parish komt Screenplay live voorstellen in het kader van het Filmfestival van Gent, waar hij ook deel uitmaakt van de internationale jury die de officiële competitie en de Europese kortfilmcompetitie beoordeelt en op woensdag 16 oktober drie prijzen uitreikt: Beste Film, Beste Muziek of Sound Design en Europese Kortfilm (Laureaat Gent).

Screenplay, the film music of John Parish
15 oktober 19u30
Miry Conservatorium

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.