FFG: Competitie voor Belgische studentenkortfilms

FFG - Blue Monday

FFG

Louis Malle was met zijn 24 jaren best nog groen achter de oren toen hij, samen met Jacques-Yves Cousteau, in 1956 de Palme d’Or won voor Le monde du silenceRobert Rodriguez was even oud toen hij ‘met slechts $7.000’ de cultklassieker El Mariachi afleverde. En hoewel de grote Orson Welles er ten tijde van Citizen Kane al aardig afgeleefd uitzag, viel hij met zijn 26 lentes bezwaarlijk een oude zak te noemen.

Sonny Pictures Home Entertainment

Maar al dat jeugdig geweld verbleekt bij het palmares van Dawson Leery, die op zijn 15de al het ene meesterwerk na het andere uit zijn pathetische vingers schudde.

Dawson (James Van Der Beek) is natuurlijk – en daar is de mensheid beslist niet rouwig om – een fictief personage uit het tienersvehikel Dawson’s Creek.

Desalniettemin, ze bestaan effectief: jonge hemelbestormende honden die al op jeugdige leeftijd straffe films afleveren. Momenteel zitten ze nog op de schoolbanken van het KASK, RITS, Sint-Lucas, Narafi en IAD hun tijd te doden. Maar het is slechts een kwestie van tijd voor ze met lof, of – zulke dingen heb je nu eenmaal niet in de hand – stront  zullen overladen worden op Supercalifragilistic.

FFG - De weg van alle vlees

FFG

‘It’s a long way to the top’: de betreurde Bon Scott zong het in 1975 al. Getalenteerde jonge filmmakers kunnen dan ook elk duwtje in de rug gebruiken.

Daarom organiseert Film Fest Gent (hipstertaal voor het Filmfestival van Gent) voor de derde keer de Competitie voor Belgische Studentenkortfilms.

Een achtkoppige professionele jury zal zich uitspreken over de eindwerken van Vlaamse, Waalse & Brusselse filmschoolstudenten. Met goed volk als Chris Lomme, Titus De VoogdtStephan Streker Raoul Servais, Philippe Reynaert, Bram Renders, Chantal Krakowski & Ellen De Waele in de rangen, vormt deze G8 een fraaie doorsnede van de Belgische filmwereld.

Benieuwd wat het jonge geweld er van bakt? Dan moet je maken dat je op zondag 13 oktober omstreeks 14u30 in zaal 8 van de Gentse Kinepolis zit. Daar kan je de geselecteerde eindwerken van zeven studenten uit Vlaamse, Waalse & Brusselse filmscholen bewonderen.

Dingen mee naar eeuwige roem en de Nationale Loterij prijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm (= een vette cheque van 2.000 euro!):

FFG - Wild Eyed Children

FFG

Geen brood & spelen zonder vox populi natuurlijk. De ACE Publieksprijs bekroont de publiekslieveling. Daarnaast mag de volksmeute de komende dagen nog een achtste kanshebber aan de zeven gelukkige genomineerden toevoegen. Stemmen kan tot 11 oktober.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.