Filmfestival Gent on Tour gaat van start

filmfestival gent on tour

Filmfestival Gent

Kinepolis en Filmfestival Gent bundelen hun krachten om, naast de Oost-Vlaamse hoofdstad, nu ook de rest van filmliefhebbend Vlaanderen te imponeren met een selectie van topfilms. Vanaf april kan je elke derde donderdag van de maand de unieke sfeer van het festival herbeleven in Kinepolis Gent, Kortrijk, Antwerpen, Leuven en Hasselt in het kader van Filmfestival Gent on Tour.

Wild Bunch Benelux

Het startschot van Filmfestival Gent on Tour wordt gegeven op donderdag 19 april met Tyrannosaur (KNT), het regiedebuut van acteur Paddy Considine die we eerder al aan het werk zagen in Blitz en The Bourne Ultimatum. De film werd dit jaar op het Sundance festival bekroond met de prijzen voor beste acteur en beste regisseur.

In Tyrannosaur heeft weduwnaar Joseph (Peter Mullan – Trainspotting, regisseur The Magdalene Sisters) last van destructieve woedeuitbarstingen, tot hij op een dag de liefdadigheidswinkel van de christelijke Hannah binnenvlucht. Terwijl de twee nader tot elkaar komen, blijkt dat Hannah zelf ook een geheim met zich meedraagt. En dat geheim zal verwoestende gevolgen op beide levens hebben.

Patrick Duynslaegher, artistiek directeur van Filmfestival Gent zal de vertoning toelichten met een krachtig voorwoord.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.