Filmfestival Gent tourt op 17 mei met Moonrise Kingdom

Moonrise Kingdom

Focus Features

Op woensdag 16 mei opent Wes Andersons Moonrise Kingdom plechtig het 65e Filmfestival van Cannes en een dag later op donderdag 17 mei kan je hem in avant-première gaan bekijken in vijf Vlaamse Kinepoliszalen. In zijn onnavolgbare, prettig gestoorde stijl vertelt Anderson het romantische verhaal van twee verliefde tieners die van huis weglopen en daardoor het vreedzame eiland waar ze wonen in rep en roer zetten.

Als in de zomer van 1965 de verliefde tieners Sam (Jared Gilman) en Suzy (Kara Hayward) van huis weglopen, is het anders zo rustige eiland aan de Amerikaanse oostkust in rep en roer. Iedereen wordt gemobiliseerd om de twee op te sporen: van de lokale padvinders waartoe Sam behoort onder leiding van hopman Ward (Edward Norton) tot aan de sullige sheriff Sharp (Bruce Willis) die een geheime affaire heeft met de moeder van Suzy (Frances McDormand). Een dreigende storm en de komst van de strenge medewerkster van jeugdzorg (Tilda Swinton) zetten de gebeurtenissen op scherp.

Patrick Duynslaegher vertelt waarom Moonrise Kingdom de nieuwste Filmfestival Gent on tour-aanwinst is.

“Het minste wat je zeggen kunt is dat Wes Anderson een eigen wereld heeft die hij in een volstrekt eigen stijl tot leven wekt. Het kan best dat Rushmore (1998), The Royal Tennenbaums (2001), The Life Aquatic with Steve Zissou (2004), The Darjeeling Limited (2007) en Fantastic Mr. Fox (2009) je ding niet zijn, maar zelfs dan zal je moeten toegeven dat ook nu weer deze film van Wes Anderson boordevol vondsten zit, aanhoudend vindingrijk in beeld is gezet en getuigt van een ongelofelijke aandacht voor het juiste en verrassende detail. Ben je wél gevoelig voor zijn type cinema, dan is Moonrise Kingdom genieten van het eerste tot laatste beeld.”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.