Fincher + Ellroy = a noir-dream come true

se7en

New Line Cinema

Vandaag in de aanbieding: twee nieuwtjes voor de prijs van één! Want niet alleen blijken David Fincher en James Ellroy zeer goede maatjes, bovendien zullen ze binnenkort samen gaan werken aan een hard boiled misdaadreeks voor HBO. Fincher komt binnenkort opnieuw de cinemazalen onveilig maken met Gone Girl. De regisseur won in de jaren ’90 bij yours truly eeuwige roem door moderne klassiekers als Se7en en Fight Club op het scherm te kwakken. Zijn laatste worp, de Amerikaanse remake (van) The Girl with the Dragon Tattoo, kon me minder bekoren, maar met Zodiac bewees de filmmaker ook in de naughties nog over voldoende duister talent te beschikken.

David Fincher & James Ellroy

David Fincher & James Ellroy

Benieuwd dus hoe hij met het bronmateriaal van de al even donker denkende Ellroy zal omgaan. Veel is er over de reeks nog niet gekend, alleen dat het zich allicht wel zal gaan afspelen in de favoriete time en place van de schrijver: het L.A. van de jaren ’50. Die zagen we al eens heerlijk corrupt wezen in de verfilming van diens L.A. Confidential. Ook The Black Dahlia, losjes geïnspireerd trouwens op persoonlijke trauma’s van de schrijver, speelt zich af in de stad waar de letters van Hollywood opgesteld staan.

Wordt de reeks opnieuw een adaptatie van reeds geschreven werk, of puurt Ellroy voor Fincher verse dialogen en plotwendingen uit zijn gitzwarte pen? We houden jullie op de hoogte!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.