Harakiri voor Keanu en zijn 47 Ronin

Universal

Universal

De 47 Ronin. Het eeuwenoude verhaal van 47 meesterloze samurai die hun heer uitgebreid en bloederig wreken. In de 18de eeuw brachten Japanse gezelschappen hun relaas op toneelpodia. Namen en details werden veranderd naar ware reality-tv-normen om daders en slachtoffers zo anoniem mogelijk te houden. Vandaag is de tragische heldendaad nog steeds een inspiratiebron voor wie om originele ideeën verlegen zit. Reclameregisseur Carl Rinsch en Universal zagen een adaptatie wel zitten en brouwden er een fantasy CGI-orgie van.

Universal

Zack Snyder heeft dat ook gedaan met een handvol Spartanen en zo zijn naam op de kaart gezet, zou je denken, maar in tegenstelling tot 300, blijkt het publiek 47 Ronin niet te lusten. Hier moeten we nog wachten tot april alvorens de film in onze zalen verschijnt. In Japan en Amerika verslikten de bonzen van Universal zich respectievelijk in hun sake en hun Bourbon toen ze de box office cijfers van de voorbije weken lazen.

Het was natuurlijk een gok een oerklassiek verhaal te kruiden met heksen, monsters en Keanu Reeves. Voorgangers als Immortals en Sucker Punch behoren tot een specifieke niche. Een niche die misschien geen $175 miljoen aan investering waard is. Eerder tijdens de productie verschilden regisseur en producenten reeds van mening over de montage en de rol van Reeves in de film. Jammer allemaal natuurlijk aangezien het een mooi en episch spektakel had kunnen zijn. De guilty-pleasure waarde van de film stijgt wel zienderogen en deze trailer liegt er niet om.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.