Foxx als Electro

Columbia

Columbia

Als het op stripfiguurtjes aankomt, durven filmmakers nogal eens aan hun uiterlijk te sleutelen. En misschien maar goed ook. Ziet u Wolverine al cool wezen in een geel spandexpakje? Of de 300 Spartanen volledig naakt de Perzen te lijf gaan? Al neemt dat niet weg dat het ook wel eens gruwelijk verkeerd kan gaan. Het Catwoman-niemendalletje van Halle Berry bijvoorbeeld. Of The Green Goblin in Sam Raimi’s Spider-Man. Of The Lizard in The Amazing Spider-Man. En voor The Amazing Spider-Man 2 – wat is dat toch met die Spidey-films? – lijken de makers alweer de bal mis te slaan.

Marvel

Dat blijkt toch uit de eerste setfoto’s van slechterik Electro, vertolkt door Jamie Foxx. In de klassieke Spider-Mancomics is Electro een blanke man in een extravagant groen-geel kostuumpje. In de film is hij blijkbaar… blauw…van kop tot teen… alsof hij rechtstreeks van de planeet Pandora komt. De makers kiezen daarmee voor de alternatieve look van het personage uit de Ultimate comicreeks, waarbij nogal wat personages werden heruitgevonden. In het bijzonder zelfs voor de Electro uit de Ultimate Spider-Man-tekenfilmreeks. Heiligschennis kunnen we het dus niet noemen, maar silly, ja dat wel.

Al moeten we er natuurlijk wel rekening mee houden dat het hier “slechts” om setfoto’s gaat. Wie weet wat de special-effectswizards er nog allemaal bij toveren? Dat Jamie Foxx de slechterik mag spelen, is in ieder geval hoopgevend. Hij liet al meermaals verstaan erg enthousiast te zijn over de rol. Misschien speelt hij zo hard de pannen van het dak dat Electro zelfs in het knalroze zou werken. Het is echter nog even wachten voor we daar zekerheid over hebben. The Amazing Spider-Man 2 is pas voor 30 april 2014.

Columbia

Columbia

Columbia

Columbia

Columbia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.