Franse jongens op hun best

Filmfreak

Filmfreak

Liefhebbers van de alternatieve én Franse film mochten vorige week juichen. Les garçons et Guillaume, à table! won vorige week maar liefst vijf Césars. Het regiedebuut van acteur Guillaume Gallienne was voor tien beeldjes genomineerd en won deze belangrijke Franse filmprijs uiteindelijk in de categorieën beste film, acteur, debuutfilm, bewerkte scenario en montage.

Filmfreak

‘Jongens en Guillaume, aan tafel!’, zo riep de moeder van Guillaume Gallienne haar drie zoons altijd aan tafel. De manier waarop ze de gevoelige Guillaume daarbij onderscheidde van zijn stoere broers is tekenend voor de intens band tussen moeder en zoon. Hun verhouding draait enerzijds om Guillaume’s diepe fascinatie voor zijn moeder en anderzijds om het feit dat zij hem behandelt als een dochter. In Les garçons et Guillaume, à table, de even komische als ontroerende verfilming van zijn gelijknamige onemanshow, vertelt Guillaume Gallienne over de zoektocht naar zijn identiteit. Beginnend bij zijn jeugd in Frankrijk leidt deze zoektocht hem via een Britse kostschool en een Duits kuuroord rechtstreeks naar het theater.

Les garçons et Guillaume, à table!, waarin Guillaume Gallienne op verbluffende wijze zowel zichzelf als zijn moeder speelt, werd geselecteerd voor het prestigieuze Quinzaine des Réalisateurs-programma van het filmfestival van Cannes en ging met twee prijzen naar huis. In Frankrijk werd de film een van de best bezochte van het jaar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: ,

Comments are closed.