Kwak en zijn Koreaanse gangsters

Lotte Entertainment

Lotte Entertainment

Twaalf jaar na zijn Friend (Chingu), heeft de Koreaanse regisseur Kwak Kyung-taek het vervolg klaar op de gangsterfilm waarmee hij wereldwijd doorbrak op filmfestivals. Friend vertelde het verhaal van vier jongens die, ondanks hun belofte en droom om altijd bevriend te blijven, hun lot niet kunnen ontvluchten. Hun keuzes leiden tot conflicten onderling en een steeds hechtere band met criminaliteit. De mix tussen coming-of-age verhaal met licht homoseksuele nuance en het opwindende gangster-genre verraste en zette Kwak op de kaart.

Third Window Films

In Friend: The Great Legacy (verschrikkelijke Amerikaanse titel, maar minder droog dan de Koreaanse Chingu 2) zijn zeventien jaar verstreken sinds het eerste luik. In de gevangenis ontmoet Jeong de zoon zijn overleden makker, Choi. De meester-leerling relatie tussen de twee wordt ook een vader-zoon relatie, aangezien Choi zijn vader heeft moeten missen. Choi weet echter niet dat Jeong net een straf uitzit voor de moord op zijn vader.

Het voorbije decennium profileerde Zuid-Korea zich steeds meer tot de Aziatische Hollywood. De combinatie van hoog budget en gestroomlijnde producties komen prestigieus over en exporteren makkelijk. Het thema van gecorrumpeerde vriendschap herinnert aan Amerikaanse producten als Once upon a Time in America, Sleepers of Scarface. Met The Great Legacy verschuift Kwak de vriendschappelijke relatie naar een ouder-kind relatie. Daden uit het verleden hebben hun gevolgen in het heden en impulsieve jongeren moeten als volwassene hun verantwoordelijkheid opnemen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.