Games die worden verfilmd

Regency Enterprises, Ubisoft Motion Pictures, DMC Film

Ubisoft Motion Pictures

Herinner je je nog de dagen waarin films gebaseerd op een video game uitzonderlijk waren? Deze films hadden zelden kwaliteitsvolle acteurs en filmmakers, die bleven ver weg van dergelijke projecten om hun reputatie te beschermen. Maar hier komt verandering in! Als de komende jaren een indicatie mogen zijn, is het duidelijk dat Hollywoods perspectief op het potentieel van op games gebaseerde films, drastisch verandert.

Tegenwoordig brengen games meer op dan andere media-entertainmentvormen. Het is dan ook geen verrassing dat studio’s eindelijk het potentieel voor de filmmarkt zijn beginnen inzien. Toch is het nog steeds te vroeg om zeker te zijn dat de dagen van half-afgewerkte, low-budget adaptaties achter ons liggen. Maar de toekomst lijkt helder voor game franchises om de sprong te maken naar het grote scherm. Hieronder speciaal voor jullie een overzicht van de games waarvan de verfilming al is gestart en waarvan wij het meest hopen dat ze ook snel afgewerkt worden.

Regency Enterprises, Ubisoft Motion Pictures, DMC Film

Ubisoft Motion Pictures

Assassin’s Creed

Assassin’s Creed is gebaseerd op de immens populaire serie games over een geheime organisatie Abstergo, bestaande uit huurmoordenaars of ‘assassins’. De organisatie kidnapt de veroordeelde crimineel Desmond Miles. Hij wordt verplicht met een Animus (een speciaal apparaat) in de geest van zijn voorvaderen te kijken om zo verloren gewaande heilige artefacten terug te vinden. En dit terwijl de eeuwenoude oorlog blijft voortduren tegen de tempeliers. De film zit al verschillende jaren in de ontwikkelingsfase; Al in 2012 kondigde Ubisoft aan dat het zijn eigen filmafdeling zou oprichten om deze en andere films te ontwikkelen.

Michael Fassbender (X-Men: First Class, Prometheus) is gecast voor de hoofdrol in Assassins Creed en ook Marion Cotillard zou te zien zijn. Haar kennen we van ondermeer The Dark Knight Rises en De Rouille et D’Os. Marion en Michael zijn ook later dit jaar te zien in de historische adaptatie van Hamlet’s Macbeth, geregisseerd door eveneens Justin Kurzel. Een kleine reünie dus voor de acteurs en regisseur.

Assassins Creed zou normaal op 7 augustus 2015 in de zalen komen, maar de release is nu een jaar uitgesteld naar eind december 2016. Scenarioschrijver Scott Frank (Minority Report en The Wolverine) zou momenteel het scenario herbekijken. Volgens hem heeft de film een compleet ander verhaal dan de games, wel wordt verwacht dat dezelfde thema’s en concepten terugkomen die de games zo aantrekkelijk maakten. Er gaan bovendien geruchten dat Robert Downey Jr. (Iron Man) zal meespelen in de rol van Leonardo da Vinci.

Atlas Entertainment, Legendary Pictures, Blizzard Entertainment

Atlas Entertainment

Warcraft

Al in 2006 werd voor het eerst aangekondigd dat er een World of Warcraft-film op komst was, maar het project leek maar niet op gang te komen. Toen in januari 2013 werd aangekondigd dat er een nieuwe regisseur voor het project was, kwam de interesse van alle fans weer boven. De nieuwe regisseur zou de opkomende filmmaker Duncan Jones zijn, die eerder Moon en Source Code regisseerde.

Warcraft is gebaseerd op het boek van Jeff Grubb – Warcraft: The Last Guardian. De fantasy film zal zich afspelen in de wereld van Azeroth en vertelt over de oorsprong van Warcraft, over de ontmoeting tussen mensen en orks. Als alles goed gaat verschijnt de film in de VS op 11 maart 2016, nog een goed jaar dus. De cast bestaat uit: Ben Foster, Travis Fimmel (Viking Ragnar Lothbrok!), Paula Patton, Dominic Cooper, Toby Kebbell en Rob Kazinsky. De Warcraft-film zal een combinatie zijn van CGI en live action, de orks bijvoorbeeld worden gespeeld door echte acteurs. Het hoofdpersonage zou niet in het spel voorkomen en eigen zijn aan de film. Deze wordt vertolkt door Fimmel die het personage beschrijft als ‘A Kick Ass Human’ en ‘Anti-Thrall’. Andere personages uit de games zouden wel terugkomen: Cairne Bloodhoof, Thrall, Sylvanas Windrunner en Bolvar Fordragon, maar Arthas waarschijnlijk niet. Dit is trouwens de enige film in het lijstje die al meer dan 8 jaar (!) in ontwikkeling is.

Naughty Dog & Ghost House Pictures

Naughty Dog & Ghost House Pictures

The Last of Us

Mijn favoriete game van vorig jaar. Een zeer uitgewerkt origineel verhaal, met schitterende visuals en zonder laadschermen. Geen verrassing dus dat er een film van in de maak is. Neil Druckmann, de schrijver van het script van de game, schrijft ook voor de film. The Last of Us  is rechtstreeks gebaseerd op de game en dezelfde gebeurtenissen zullen waarschijnlijk terugkomen. Er is nog geen releasedatum bekend en het zal nog even duren voor we de film in de bioscoop kunnen zien. Het verhaal van The Last of Us speelt zich af in de nabije toekomst waar de mensheid aan een plaag wordt blootgesteld die hen verandert in hondsdolle, monsterlijke moordenaars. De film zal waarschijnlijk een soort van The Walking Dead-allure te krijgen, al hoop ik dat de makers zich niet teveel concentreren op de zombies zelf en eerder op het interessantste aspect uit de game, de relatie tussen Ellie en Joel en hoe die doorheen het verhaal verder ontwikkelt. Ellie wordt hoogst waarschijnlijk gespeeld door Maisie Williams, Arya uit Game of Thrones.

Blockade Entertainment, Rainmaker Entertainment, Insomniac Games

Insomniac Games

Ratchet & Clank 

Deze geanimeerde film is gebaseerd op het Insomniac Game’s platformspel. Ratchet & Clank zal het verhaal van het originele spel vertellen met eigen elementen: de film zal tonen hoe Ratchet en Clank voor het eerst elkaar ontmoeten en uiteindelijk samen de galaxy proberen te redden. De meeste andere films in dit lijstje worden gemaakt als live-action films (lees: met echte acteurs) maar deze wordt een animatieprent, met de originele stemmen uit de games. Het verhaal van de film wordt ook geschreven door de schrijver van de games, TJ Fixman en heeft Tony Baxter als regisseur. Ratchet & Clank moet normaal dit jaar nog te zien zijn in de bioscopen. De eerste beelden van de trailer doen al veel goeds vermoeden: Ratchet zien we weer als zijn kurkdroge zelve, Captain Quark leeft nog steeds in zijn eigen wereldje, en Clank… moet Ratchet nog ontmoeten.

Splinter Cell

Ubisoft

Ubisoft

De regisseur/producer van de Jason Bourne reeks, Doug Liman, neemt de verfilming van de spionagethriller game Splinter Cell op zich. De rol van Sam Fisher is weggelegd voor Tom Hardy (InceptionThe Dark Knight Rises). Het is nog niet zeker of de film een eigen verhaal zal vertellen of een adaptatie zal zijn van een van de vele Splinter Cell-games. Het laatste lijkt meer waarschijnlijk.

Volgens de teaser trailer zijn alvast de iconische ‘Multi-Vision Goggles’ te zien in de film. De release was normaal al gepland voor later dit jaar, maar het ziet er nu toch naar uit dat de film pas in 2016 op het grote scherm komt.

Resident Evil 6

Capcom Company & Constantin Film International

Capcom Company

De meest succesvolle videogamemovie-franchise is terug, voor een zesde keer al. Milla Jovovich is opnieuw van de partij als Alice, een zombie-jagende superagente, in haar laatste RE-film: Resident Evil 6. Dat Jovovich er hierna mee stopt betekent daarom nog niet perse het einde van de franchise. Ook regisseur Paul W.S. Anderson keert terug, en regisseert nu al voor de vierde keer een Resident Evil-film. Michelle Rodriguez en Ali Larter zijn ook weer van de partij. De release is gepland voor september 2016, en werd al enkele keren uitgesteld vanwege de zwangerschap van Jovovich.

Agent 47

IO Interactive, Twentieth Century Fox Film Corporation, TSG Entertainment

Twentieth Century Fox Film

In 2007 kwam Hitman op het grote scherm, die Timothy Olyphant voorstelde als de dodelijke Agent 47. De film deed het blijkbaar goed genoeg voor de studio om de franchise te herstarten, maar de studio recastte wel de hoofdrol. Deze was normaal weggelegd voor The Fast & The Furious-ster Paul Walker. Zijn plotse dood maakte dat de hele productie moest worden gewijzigd.

Nu kruipt Rupert Friend (Homeland, Starred Up) in de rol van de goed geklede, zwijgzame en bedreven huurmoordenaar. Ook Zachary Quinto (Star Trek, Heroes) en Hannah Ware (Boss, Oldboy) zijn al gecast. Agent 47 is eind deze zomer 2015 te zien in de Amerikaanse bioscopen.

Verder ook nog:

Uncharted: Vertelt het verhaal van de jonge Indiana Jones-achtige schattenjager/ontdekkingsreiziger Nathan Drake, die een afstammeling is van de Britse ontdekkingqreiziger Sir Francis Drake (deze bestond echt). Drake hoort geruchten over de locatie van El Dorado. Dit is een fabelachtige Zuid-Amerikaanse stad, helemaal gebouwd uit goud. Een helse zoektocht gaat van start en hij krijgt te maken met piraten en huursoldaten. Het is duidelijk dat hij niet de enige is die op zoek is naar de gouden stad. De film komt in de VS op het grote scherm op 10 juni 2016, er is verder nog niet veel meer informatie over bekend.

ZeldaNintendo en Netflix werken samen voor een live-action-televisieserie van The Legend of Zelda. Het resultaat wordt een soort Game of Thrones, maar geschikt voor de hele familie. Wij zijn alvast benieuwd.

MinecraftEen verfilming van een spel zonder verhaallijn, waarin je eigenlijk kan doen en vooral bouwen wat je wil, komt dat wel goed? Je leest er meer over in deze artikels.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.