Gangs of New York wordt tv-reeks

Miramax

Miramax

Yaaay! Op een andere manier kan ik dit artikel echt niet beginnen. Martin Scorsese en de filmstudio Miramax hebben namelijk besloten om het waargebeurd misdaaddrama Gangs of New York in een tv-reeks te gieten. Het is wel nog niet zeker of Scorsese zelf zal regisseren. Een zender werd ook nog niet gekozen.

De serie zal gaan over het begin van de Amerikaanse georganiseerde misdaad in de steden als New York, Chicago en New Orleans. Het verhaal speelt zich af aan het einde van de 19e eeuw. Niet bepaald een origineel concept voor een televisiereeks natuurlijk, maar kom. De film zelf was al geniaal en met Martin Scorsese erbij kan er ook niet veel misgaan. Denk maar aan het succes van Boardwalk Empire waarvan Scorsese producer was.

De regisseur ziet alvast een heleboel voordelen aan een tv-reeks:

“This time and era of America’s history and heritage is rich with characters and stories that we could not fully explore in a two-hour film. A television series allows us the time and creative freedom to bring this colorful world, and all the implications it had and still does on our society, to life.”

In Gangs of New York speelden Leonardo DiCaprio, Daniel-Day Lewis en Cameron Diaz. De film won verschillende prijzen, waaronder een Golden Globe. Het verhaal gaat over een bloedige strijd tussen de Ierse immigranten en de Nativists (een soort van Amerikaanse nationalisten) in het beruchte Five Points krottenwijk van New York.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.