Geen Iron Man 4?

Iron Man

Paramount Pictures

Volgend jaar Avengers: Age of Ultron en Ant-Man, in 2016 een nieuwe Captain America en Doctor Strange en in 2017 de tweede Guardians of the Galaxy. En daar tussenin ook nog ergens een vierde solo-avontuur voor Iron Man. Ja toch? Niet noodzakelijk zo blijkt. Robert Downey Jr. – Tony Stark zelve – liet in een interview met Variety weten dat er momenteel geen plannen op tafel liggen voor Iron Man 4.

There isn’t one in the pipe…No, there’s no plan for a fourth Iron Man.

Dat is toch wel een tikkeltje verrassend. Iron Man 3 haalde meer dan 1 miljard dollar (!) binnen. Marvel zou moeten staan popelen om een nieuwe sequel te maken. Maar het is natuurlijk ook goed zijn dat Downey zelf de boot afhoudt. Misschien heeft hij stilaan alle hoekjes en kantjes van zijn personage verkend – alhoewel hij eigenlijk nog altijd eens slag moet leveren met de demon in the bottle – en wil hij wel andere horizonten opzoeken. Of hij speelt gewoon hard to get om zijn prijs nog wat op te drijven. Kan ook! Zelfs Tony Stark is niet vies van een vette cheque meer of minder.

Iron Man 3

Disney

Dan rest nog de vraag of het wel zo spijtig zou zijn als er geen vierde avontuur van Ol’ Shell Head zou komen. Zijn beste optreden tot nu toe was in The Avengers. Zijn solo-films zijn, misschien op de eerste na, teleurstellend (Iron Man 3) of zelfs ronduit slecht (Iron Man 2). Neen, geef mij maar een Iron Man tussen de rest van de Avengers, bij voorkeur eentje die niet de zeurpiet uithangt en de moeite doet om zelf in het harnas te stappen.

Downey ligt contractueel wel nog vast voor een derde Avengers-film, wellicht voor 2018. Wat er nadien te gebeuren staat, weet niemand, op een paar Marvel-bobo’s na misschien. Het kan goed zijn dat het Marvel Cinematic Universe – het blijft een vreselijke term niet? – dan verder gaat met een nieuwe Tony Stark. Of ook Downey zelf daar mee kan leven, laat hij in het midden. Tegen Variety zei hij dat hij het geweldig zou vinden om zelf te mogen kiezen wie hem vervangt.

I like that the idea is that it would be up to me, like I’m casting director for Marvel.

Avengers: Age of Ultron slaat vanaf 29 april 2015 uw duurverdiende centen uit uw zakken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.