Geen Keanu Reeves in Point Break 2.0

Point Break

A-Film

Naast acteren, bestaat het leven van een acteur vooral uit promotie voeren. Vraag maar aan Keanu Reeves. De man is momenteel de boer op om het publiek warm te maken voor zijn nieuwste film. Maar erg warm wordt het publiek niet van die 47 Ronin. Dat is zonde, want Keanu kan wel nog eens een hit gebruiken.

Want laten we wel wezen. Een door de wol geverfde Robert De Niro zal die Reeves nooit worden. Altijd even houterig geweest als Jonathan Harker, zijn personage uit Francis Ford Coppola’s Dracula. Toch slaagt hij er om een of andere reden in om te doen wat hij moet doen.

UPI

Er mogen dan wel strijkplanken rondlopen met meer charisma, het was toch lekker Reeves die in 90’ies classics als SpeedThe Matrix, Johnny Mnemonic en Point Break de mannelijke hoofdrol kreeg.

In die laatste film speelde de betreurde Patrick Swayze hem nochtans volledig naar huis. Maar dat was net de kracht van Point Break. De interactie tussen de vrijgevochten surfer Bodhi (Swayze) en de undercover agent Johnny Utah (Reeves) werkte net door de de vlakheid van Reeves. Swayze zou maar half zo cool zijn had Reeves een fractie van mans mojo in zijn kleine teen gehad.

Een Point Break-remake staat sedert jaar en dag op de agenda. Onvermijdelijk polste het filmjournaille afgelopen dagen naar Reeves betrokkenheid in het hele project. Want die geflopte 47 Ronin interesseert hun al geen moer meer. Klopt het dat Reeves opnieuw meedoet? Hij zou er fysiek best mee wegkomen. Alleen het jaartal op zijn paspoort doet vermoeden dat zijn 50ste levensjaar in zicht is. Is daar iets van aan, Keanu?

Absolutely not. It’s not my place.

Toch toonde zijnen houterigheid zich ook niet helemaal afkerig van het project.

If they can find a way to do it that works out good, then God bless them. It sounds very exciting — but is it a good thing? I don’t know.

A-Film

Natuurlijk is het geen goede zaak. Vallen we daarmee in herhaling? Hebben we in 2013 al niet genoeg moord en brand geschreeuwd elke keer een studio een nieuwe remake aankondigde? Allicht wel. Maar in een filmjaar waarin vrouwelijke regisseurs amper aan de bak kwamen, is het dubbel zo jammer om te moeten bevestigen dat die Point Break 2.0 er toch eindelijk komt.

Kathryn Bigelow, de vrouw achter de criminele surfklassieker, blijft tot op vandaag de enige vrouw met een Oscar voor beste regie — ze kreeg hem voor The Hurt Locker — in de kast. Reeves kan op zijn minst met zijn vlakke kung fu hand een gat door de tafel slaan en eisen dat de studio opnieuw een vrouw aantrekt voor de job? Maar daar is het te laat voor. Want de getipte regisseur van dienst heet Ericson Core. Een naam die toch het bezit van een Schwanz doet vermoeden. Een Ericdaughter was mooi geweest. Moge 2014 lief zijn voor regisseuses aller landen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.