Gent verwelkomt Lars von Trier

Wild Bunch Benelux

Gent krijgt eind augustus en begin september bezoek van een grote meneer. Niemand minder dan Lars von Trier (Dogville, Melancholia) zal voor zijn nieuw project scènes opnemen in de thuisbasis van Supercalifragilistic. De film krijgt de titel Nymphomaniac mee. Dat de film deels in Vlaanderen wordt opgenomen is niet helemaal een verrassing. Het gaat namelijk om een internationale coproductie waarin onder andere ook het Belgische productiehuis Caviar participeert. Het merendeel van de film wordt geschoten in Duitsland.

Over het verhaal is nog niet veel bekend. Enkel dat het zal gaan over een vrouw die haar erotische verlangens ontdekt en verkent.  De cast is eveneens nog niet volledig bekend. De hoofdrollen zijn voor Willem Dafoe en Charlotte Gainsbourg. Dafoe speelde reeds in Manderlay, Gainsbourg in Melancholia. Samen waren ze te zien in Antichrist. Jawel, allen films van Lars von Trier. Verder vervoegt Stellan Skarsgard de cast. Hij werkte reeds samen met von Trier in Breaking the Waves.

Von Trier wil bovendien meteen twee versies van de film draaien. Een ‘cleane’ en een ruwe. Beide moeten tegen de volgende editie van het Filmfestival in Cannes ingeblikt zijn. Hopelijk mag de regisseur deze editie wel uitzitten…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.