Geruchten uit een galaxy far, far away

20th Century Fox

20th Century Fox

Het was een doodgewone dinsdag in oktober 2012 toen plots bekend raakte dat Disney voor een luttele 4 miljard dollar – wisselgeld voor een hardwerker zoals deze jongen, u zou eens moeten weten wat zo’n redacteurjobke  hier bij Supercalifragilistic schuift – Lucasfilm had overgekocht. En er bekend raakte dat er een zevende episode van Star Wars zou komen. Maar behalve dat J.J. Abrams de nieuwe episode zou regisseren en dat Disney de Star Wars-koe volledige zou plat melken, is er nog altijd niets concreets geweten over wat er allemaal staat te gebeuren in die galaxy far, far away. Geruchten genoeg hoor, over dat die en die en die een grote rol zou spelen, dat Boba Fett zijn eigen film zou krijgen (een barslecht idee, me dunkt!) en dat Carrie Fisher, Harrison Ford en Mark Hamill al hun vals gebit aan het oppoetsen waren voor de nieuwe trilogie. 

Is daar dan onlangs verandering in gekomen misschien? Euh… neen. De hyperdrive van de intergalactische geruchtenmolen blijft overuren draaien. Maar nu de opnames voor Episode VII almaar dichterbij komen, moet toch hier en daar een grammetje waarheid te vinden zijn (of net niet, wie zal het zeggen?). Een paar dagen geleden raakte bekend dat Jesse Plemons, u kent hem misschien als Todd uit Breaking Bad, in de running is voor

Jesse Plemons

AMC

een belangrijke rol in de nieuwe Star Wars. En ondertussen zijn alweer een aantal nieuwe namen opgedoken. Niet van de minste overigens. Ook Michael Fassbender, Hugo Weaving (die blijkbaar grossiert in franchises) en Adam Driver uit – het erg overroepen – Girls zouden meedingen naar een lightsaber, blaster of Sith-badjas. Zij schuiven allemaal aan in de rij waarin ook, volgens geruchten, Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor,Michael B. Jordan, Jack O’Connell, Alex Pettyfer, Saoirse Ronan en Sullivan Stapleton staan. Ook nog sappig om mee te geven. De makers zouden ook nog op zoek zijn naar een 20-something vrouw met een kleurtje om de dochter(?) of kleindochter (??) te spelen van Obi-Wan Kenobi. 

Naast hearsay over de cast is er ook geroddel opgedoken over het scenario. Een tijdje geleden liet Abrams weten dat hij, samen met Lawrence Kasdan, het schrijfwerk heeft overgenomen van Michael Arndt, scenarist van Toy Story 3 en Little Miss Sunshine. En dat had blijkbaar te maken met menigsverschillen over de focus van het verhaal. Arndt wou in de nieuwe episode de nadruk leggen op het gebroed van Han Solo, Princess Leia en Luke Skywalker. Maar Abrams wilde de drie hoofdpersonages uit de klassieke trilogie eerste viool laten spelen, met hun kinderen in een bijrol.

Star Wars: Episode VII, het blijkt koffiedik kijken. En eerlijk gezegd weet ik niet of het wel een goed teken is dat we vandaag eigenlijk nog niks weten over de nieuwe film. Wijst het op productieproblemen? Ligt Abrams in de clinch met Disney of George Lucas? Of is het gewoon the way of the Force en moeten we ons nergens druk over maken?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Comments are closed.