Giacchino componeert voor apensequel

Rise of the planet of the apes

Warner Bros

Componist Michael Giacchino (Up, The Incredibles, Star Trek Into Darkness,…) gaat de muziek schrijven voor Dawn of the Planet of the Apes, de sequel op de kaskraker Rise of the Planet of the Apes uit 2011. Hij maakte het nieuws zelf bekend op Twitter.

Dat regisseur Matt Reeves voor Giacchino kiest is allesbehalve verrassend. Het tweetal werkte eerder al samen voor Let Me In en Cloverfield (het geweldige Roar verdient een vaste stek in ieders playlist). Giacchino neemt de plaats in van Patrick Doyle.

De opnames van Dawn of the Planet of the Apes zijn momenteel nog in volle gang. Het verhaal speelt zich af jaren na de gebeurtenissen uit de eerste film. De geëvolueerde apen, nog altijd geleid door Caesar (Andy Serkis), worden bedreigd door een groep mensen. De beide groepen sluiten vrede met elkaar maar die is slechts van korte duur. En al gauw start er een oorlog die voor eens en altijd moet bepalen wie over de planeet mag heersen.

De apensequel verschijnt volgend jaar in mei in de zalen. Naast Serkis duiken ook nog Jason Clarke, Gary Oldman, Keri Russell,Toby Kebbell, Kodi Smit-McPhee, Enrique Murciano, Kirk Acevedo en Judy Greer op in de film.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.