De Goddelijke onderdelen van Bad Robot

Bad Robot

Het is nog niet makkelijk om de precieze invloed van J.J. Abrams in te schatten. Als regisseur bewees hij reeds wat hij waard is op vlak van vakmanschap maar is het niet echt duidelijk of hij vernieuwend is. Met Mission: Impossible III pikte hij de draad op van een zeer specifieke franchise, met Super8 maakte hij een Spielberg-kopie en zijn Star Trek reboot kon rekenen op zowel voor- als tegenstanders.

UPI

Zijn werk als producent strekt zich wat verder uit. Lost verwierf belachelijk snel een cultstatus en de meeste van zijn projecten doen het meer dan middelmatig goed (Fringe, Alcatraz, Person of Interest). Ook met Cloverfield slaagde hij er in een hit te scoren door het found-footage genre te mixen met het Godzilla-genre. Eén van de redenen dat Cloverfield werkte is waarschijnlijk het feit dat een onbekende regisseur aan de slag ging met bijna onbekende acteurs en een klein budget. Door onder de radar te blijven, kon de film enkel nog verrassen.

Of dat het geval zal zijn met het volgend project van Abrams’ productiehuis Bad Robot en Paramount is een andere vraag. In God Particle loopt er heel wat mis na een wetenschappelijk experiment en verdwijnt de aardbol. De enige overblijvende mensen zijn enkele astronauten die op het moment van het ongeval aan boord van ruimtetuigen waren. God Particle kondigt zich aan als kleine productie dat geregisseerd zal worden door een zekere Oren Uziel. Ter vergelijking: Het budget van J.J. Abrams’ Star Trek into Darkness ligt 40 keer zo hoog als de $ 5 miljoen voor God Particle.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.