Godzilla maakt Amerikaanse comeback

Toho Company

Dat er op Comic-Con veel nieuws te rapen valt over Man of Steel, The Hobbit, Iron Man 3, enzovoort; dat ligt in de lijn der verwachtingen. Maar dat ook Godzilla zijn overmaatse poot zou neerplanten in San Diego, neen, dat hadden we nu niet zien aankomen.

Gareth Edwards, die twee jaar geleden nogal wat indruk maakte met Monsters, pakte er niet alleen uit met een teaserposter voor de monsterprent. Hij had ook een filmpje mee. En als we de vele onlinereacties mogen geloven, zag dat er heel goed uit. De mannen van het filmblad Empire vatten het volgt samen:

That teaser was simply stunning, starting off with a series of destroyed buildings in an empty, devastated city, with cars and wreckage everywhere. And then, in an incredibly bold move, Edwards shows his monster, panning up its scaly, spiny back as it turns to the camera and roars that classic Gojira roar.

Voor zover ik weet waren de opnames van de nieuwe Amerikaanse Godzilla nog niet gestart (ik wist eigenlijk zelfs niet dat het hele project al groen licht had gekregen). Wat Evans dus toonde op Comic-Con is heel waarschijnlijk speciaal gemaakt voor de beurs (of toch op zijn minst een soort proof of concept). De teaser popt waarschijnlijk één van de komende dagen wel online op. Voorlopig moeten we het dus doen met de poster. En die maakt, zowel in het Engels als in het Japans, simpelweg de titel van de film duidelijk.

Legendary Pictures

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.