Goed volk in Captain America 2

Captain America: The Winter Soldier

Marvel Studios

Nou nou, heb je even 70 jaar ingevroren gezeten op de Noordpool, komt daar een of andere hoge ome met een ooglapje je vertellen dat hij grootse plannen met je heeft. Dat is wat Steve Rogers (Chris Evans) overkwam aan het einde van Captain America: The First AvengerVervolgens red je samen met een bont gezelschap superhelden de wereld in The Avengers. Maar rustig op pensioen gaan zit er nog steeds niet in. De enigmatische Nick Fury (Samuel L. Jackson) en S.H.I.E.L.D. hebben je eens te meer nodig. Je zou liever rustig wat wennen aan die snelle 21ste eeuw, maar er is geen tijd te verliezen. Je bent immers de Star- Spangled-Man-With-A-Plan.

Batroc the Leaper

Marvel Entertainment

In Captain America: The Winter Soldier  van Joe & Anthony Russo krijgt onze Amerikaanse superheld maar liefst drie superschurken op zijn boterham. Het ziet er niet naar uit dat ze zich met bloemschikken en haakwerkjes bezig houden. Frank Grillo neemt het dodelijke personage Crossbones voor zijn rekening. De compleet uit spiervezel opgetrokken UFC martial arts kampioen Georges St-Pierre zal Batroc the Leaper spelen. Nu nog hopen dat de goede man ook nog een beetje kan acteren.

Captain America: The First Avenger

Paramount Pictures

En wie moge die mysterieuze Winter Soldier dan wel wezen? Een rol van Sebastian Stan, die Rogers doodgewaande maatje James “Bucky” Barnes speelt. Er is echter weinig tijd voor knuffels en small talk, want Bucky gaat nu door het leven als een gehersenspoelde huurmoordenaar die in zijn vrije tijd bijklust voor het foute kamp. Klinkt alsof de  nazigenetica-expert Arnim Zola (Toby Jones) weer vrolijk aan het experimenteren geslagen is.

 

The Avengers

Disney

Maar de man met het ronde schild staat er niet alleen voor. Hij krijgt hulp van goed volk zoals The Falcon (Anthony Mackie), een jonge Afro-Amerikaanse kerel die ’s nachts de straten van  Harlem van gespuis schoonveegt. En jup, die knul kan knokken en vliegen als een baas. En die welgevormde roodharige meid met haar Russische accent ken je vast nog uit Iron Man 2 en The Avengers. Voor de derde keer alweer kruipt Scarlett Johansson in het lederen pakje van Natasha Romanoffs alter ego Black Widow. Als kers op de taart komt de aimabele Hollywoodveteraan Robert Redford mee doen als Alexander Pierce, een oudgediende van S.H.I.E.L.D.

Aan potentiële liefjes zal de Captain ook geen tekort hebben. Kanshebbers zijn rijzende Revenge tv-ster Emily VanCamp als Agent 13 en Cobie Smulders als Agent Maria Hill, die ook al in The Avengers haar diensten mocht bewijzen. Naar verluidt zou ook Hayley Atwell haar rol van Rogers oorlogsliefde Peggy Carter terug oppikken.  Tenzij juffrouw Carter al die jaren ook ergens in het ijs stak, moet de lieve dame nu ergens eind in de 80 zijn. Hoe dat vork nu precies in de steel zit merken we op 4 april 2014.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.