Good Vibrations voor John Cusack en Paul Dano

Lee Daniels Entertainment

Lee Daniels Entertainment

De muzikale helden van de gouden jaren ’60 blijven voor inspiratie zorgen in Hollywood. Zo ging vorige week op het filmfestival van Toronto All Is By My Side in première, met rapper André ‘3000’ Benjamin in de rol van de legendarische Jimi Hendrix. In Lee DanielsGet It While You Can zal Amy Adams dan weer in de huid kruipen van Janis Joplin.

Een ander sixtiesicoon wiens lotgevallen zeker een verfilming waard zijn, is Brian Wilson. Het tumultueuze levensverhaal van het muzikale brein achter the Beach Boys is ‘the stuff of movies’. Het aanbod van films over Brian en de andere strandjongens beperkt zich tot nu toe echter tot een hoop rockumentaries en een handvol ‘Waargebeurd op maandag’-vehikels. Iets waar Bill Pohlad nu verandering in wil brengen. In zijn regiedebuut Love & Mercy zoomt hij in op de belangrijkste momenten van Brian Wilsons leven, van zijn creatieve hoogtepunt Pet Sounds tot zijn breakdown na het gefaalde Smile-project.

Wanneer we Love & Mercy te zien krijgen? God Only Knows. De cast van de film is wel al bekend. Paul Dano en John Cusack vertolken respectievelijk de jonge en oudere versie van Wilson. Toegegeven, John Cusack als Brian Wilson: we zien het nog niet helemaal. Maar het is alleszins mooi om Cusack nog eens in een rol te zien die wat meer om het lijf heeft dan zijn personages in pakweg The Numbers Station en Hot Tub Time Machine. Verder krijgen we Elizabeth Banks te zien als Brians tweede vrouw Melinda Ledbetter en Paul Giamatti als zijn dubieuze therapeut Eugene Landy.

De echte Brian en Melinda waren nauw betrokken bij het maken van de film. Na het afronden van de opnames vorige maand in (where else?) Los Angeles, trakteerde Brian de filmcrew zelfs op een verrassingsoptreden. De über-Beach Boy himself heeft dus alvast zijn zegen gegeven aan het project. En wie zijn wij om de man tegen te spreken?

Nog meer goed nieuws trouwens voor fans van the Beach Boys. Brian is niet de enige van de Wilson-broertjes wiens levensverhaal binnenkort op het zilveren scherm te zien zal zijn. Randy Miller werkt momenteel aan The Drummer, waarin Aaron Eckhart gestalte zal geven aan wijlen Dennis Wilson.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.