Gordon-Levitt en Blunt horen The Wind

Columbia Pictures

Columbia Pictures

In september stelde Hayao Miyazaki zijn laatste animatiefilm, The Wind Rises, voor op het filmfestival van Venetië. Die ‘laatste’ mag je ook letterlijk nemen want de grootmeester van de Japanse animatiefilm kondigde ook zijn (voorlopig?) pensioen aan.

Miyazaki brook definitief door met Spirited Away (2001) toen die een gouden beer in Berlijn won en een Oscar voor beste animatiefilm. Grote studio’s springen natuurlijk graag mee op de kar en sindsdien krijgen we dus ook steevast Engelstalige versies van zijn films. Voor The Wind Rises heeft producer Frank Marshall alvast een aardige voice-cast samengesteld. Wonder boy of the year, Joseph Gordon-Levitt en ook Emily Blunt zijn de grote sterren die hun stem zullen uitlenen. Maar ook onder andere Elijah Wood en Werner Herzog vullen de cast mooi aan.

The Wind Rises vertelt het verhaal van Jiro Horikoshi, een jongen die er van kleins af aan van droomt ontwerper van gevechtsvliegtuigen te worden. Hoewel Jiro er uiteindelijk in slaagt zijn droom waar te maken kan hij zich uiteindelijk niet verzoenen met het feit dat zijn uitvinding aan talloze mensen het leven heeft gekost. In Japan was er heel wat oproering over de film omdat het nogal wat pijnlijke herinneringen aan het oorlogsverleden deed opborrelen.

De voice-cast is alvast mooi samengesteld, nu enkel nog afwachten hoe de Amerikanen het verhaal over Japanners en gevechtsvliegtuigen zullen ontvangen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.