Gotham: Batmans Wonder Years

Gotham-TV-Show-Fox-Logo

Fox

Gotham City. Er bestaat geen stad waar het recht zo weinig te zeggen heeft. Geen oord waar de criminaliteit en corruptie zo weelderige tiert. Dat mensen er zich überhaupt nog op straat durven te vertonen, is de verdienste van een gemaskerde misdaadbestrijder die de wereld sinds 1939 kent onder zijn schuilnaam Batman.

Maar Gotham schuilde niet altijd onder de veilige mantel van de Caped Crusader. In lang vervlogen tijden was Bruce Wayne (David Mazouz) een schriel, ouderloos achtergelaten jochie. Een beetje zoals Rémi uit Hector Malots Alleen op de wereld, maar dan met een vette bankrekening en Alfred Pennyworth (Sean Pertwee), een tot butler omgeschoolde ex-marinier.

Gotham, de TV-serie

Najaar 2014 brengt Fox met de tv-serie Gotham het verhaal van de jonge Bruce en de talrijke nevenpersonages die jaren later zijn vigilante pad zullen kruisen. Enkelen goedschiks. Het merendeel kwaadschiks.

Ben McKenzie - Southland

NBC

Een belangrijke rol is weggelegd voor de idealistische James Gordon (Ben McKenzie heeft alvast enkele jaren ervaring opgedaan als LAPD-flik in Southland), een man die ooit de commissarisbadge zal dragen en ’s nachts het beroemde Batsignaal over de grauwe stad zal projecteren.

Nu heeft de nieuweling echter nog veel te leren, in de duistere metropool die in niets op het droombeeld uit zijn kinderjaren lijkt.

Nauwelijks twee weken in dienst, of zijn overste Captain Essen (Zabryna Guevara) werpt hem een moker van een dossier op zijn bord. De bloedige moord op het miljonairskoppel Thomas en Martha Wayne. Het kunnen niet altijd kleine zakkenrollers zoals Selina Kyle (Camren Bicondova), Catwoman in wording, zijn.

Jada Pinkett Smith - The Matrix

Warner Home Video

Vastberaden bijt de rookie zich in het dossier en bezweert hij de jonge Wayne dat gerechtigheid zal geschieden. Rechercheur Harvey Bullock (Sons of Anarchy-man Donal Logue die in een ver verleden in Grounded for Life de lolbroek uithing) is de harde bikkel onder wiens auspiciën Gordon de knepen van het vak leert.

Zachtere steun vindt onze onversaagde ordehandhaver thuis bij zijn verloofde Barbara Kean (Erin Richards), een beloftvolle chirurge.

Maar Gotham is Plopsaland niet. Een badge heeft geen invloed op onderwereldbazin Fish Mooney (Jada Pinkett Smith) en haar manschappen. Mooneys misdaadimperium blijkt bovendien slechts een amuse voor het échte kwaad.

De naam Oscar Cobblepot (Robin Lord Taylor) is al gevallen. Ook The Riddler, Two-Face en bovenal The Joker, zullen vroeg of laat om de hoek komen loeren – als we de scenarioschrijvers mogen geloven.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.