Grace of Monaco weer uitgesteld

Entertainment One Benelux

Grace of Monaco, de film over Grace Kelly’s huwelijk met Prins Rainier III van Monaco, bevindt zich weer in woelig water. De release was oorspronkelijk voor november 2013, maar werd toen uitgesteld naar maart dit jaar. Maar ze hebben toch nog wat langer nodig om de film af te werken: het zal voor mei zijn. En nu is’t voor echt, want Cannes kondigde aan dat het prestigieuze filmfestival zal openen met Grace of Monaco. De film zal dus in première gaan op 24 mei in Cannes.

Het uitstel heeft deze keer ongetwijfeld te maken met het feit dat ze Cannes mogen openen – tche-tching – maar er is ook wel meer aan de hand. De Franse regisseur Olivier Dahan (La Vie en Rose) en de voorzitters van de Weinstein Company dat een groot deel van de film financiert, zitten elkaar in de haren. Volgens Dahan wil Weinstein zodanig knippen in het drama dat het een volledig andere film wordt. En dat vindt hij –naar eigen zeggen – “catastrophique.”

Olivier Dahan: “Ils veulent un film commercial, c’est-à-dire au ras des pâquerettes, en enlevant tout ce qui dépasse, tout ce qui est trop abrupt, en enlevant tout ce qui est cinéma, tout ce qui fait la vie. Il manque plein de choses. Et les décisions ne sont prises que par rapport au marketing, à la sortie, etc.”

En er klinkt ook nog protest vanuit het Monacese koningshuis. Prins Albert II en diens zussen zeggen dat een aantal scènes in de film puur fictief zijn en dat de film helemaal niet biografisch kan genoemd worden.

Het ziet er dus naar uit dat Grace of Monaco een historisch incorrect commercieel knip-en-plak-semi-biografisch  misbaksel wordt. Ze zeggen dat alle publiciteit goede publiciteit is, maar daar ben ik nog niet zo zeker van.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.