Gravity-componist voor Ant-Man

Walt Disney

Walt Disney

Call me shallow, maar sinds ik weet dat Paul Rudd de hoofdrol gaat vertolken in Ant-Man kan ik amper nog een greintje sympathie opbrengen voor de film. Geen idee trouwens waar die thermonucleaire haat voor Rudd vandaan komt. Is het omdat hij zo vaak opduikt in die fel overroepen Judd Apatow-films? Of heeft het te maken met die verwaande grijns die altijd op zijn smoel geschilderd staat? Geen idee. Maar ik moet de man niet.

Nochtans zijn er genoeg elementen à décharge voor Ant-Man. Achter de camera staat toffe peer Edgar Wright, die met Scott Pilgrim Vs. The World wellicht de meest inventieve comic-verfilming ooit op pellicule zette (en met Hot Fuzz en Shaun of the Dead ook nog eens twee  klassiekers op zijn naam heeft, maar dit terzijde). Het scenario is van de hand van Joe Cornish, die andere sympathieke Brit die het geweldig amusante Attack The Block ineen bokste. Aan de andere kant van de camera zal ook al zeker Michael Douglas opduiken en bovendien moet Ant-Man volgende zomer de derde fase van het Marvel Cinematic Universe opstarten.

Empireonline.com

En Wright heeft recent nog wat extra lekkers aan het menu toegevoegd. Zo liet hij weten dat hij componist Steven Price heeft kunnen strikken. Price werkt zich vorig jaar in de kijker met zijn geniale score voor Gravity. Op zich is het nieuws amper een verrassing. De componist stond al op de loonlijst van Wright’s laatste The World’s End en schreef ook de muziek voor Attack The Block.

Price is trouwens niet de enige medewerker die Wright recycleert van zijn vorige film. Ook director of photography Bill Pope keert terug. Pope is vooral bekend als de man die de Matrix-films inblikte – waar is de tijd? – en heeft veel ervaring op het vlak van blockbustercinema. Zo had hij ook Spider-Man 2 en 3 voor de lens.

De opnames voor Ant-Man beginnen binnenkort. De film komt in juli 2015 in de zalen, twee maand nadat Avengers: Age of Ultron een punt zetten achter Phase 2.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.