Grote Prijs 38e Filmfestival Gent Elena in de bioscoop

Elena

Imagine Film Distribution

Na de moderne klassiekers The Return en The Banishment keken filmliefhebbers reikhalzend uit naar nieuw werk van ‘Ruslands hoop’ Andrei Zvyaguintsev. Met Elena, bekroond met de grote prijs voor Beste Film op het 38e Filmfestival Gent en met de Juryprijs in Cannes binnen het ‘Un Certain Regard’-luik, wordt het wachten dubbel en dik beloond.

Imagine Film Distribution

Elena en Vladimir zijn een ouder koppel met elk een verschillende achtergrond. Vladimir is rijk en kil, Elena komt uit een bescheiden milieu en is een volgzame vrouw. Ze hebben elkaar pas laat in het leven ontmoet en beiden hebben kinderen uit vorige huwelijken. Elena’s zoon is werkloos en dus niet in staat om zijn eigen familie te onderhouden. Daarom vraagt hij zijn moeder telkens weer om geld.

Vladimirs dochter is een zorgeloze jonge vrouw die een afstandelijke relatie met haar vader heeft. Na een hartaanval belandt Vladimir in het ziekenhuis, waar het besef binnensijpelt dat zijn resterende tijd op aarde beperkt is. Een korte maar tedere reünie met zijn dochter zorgt ervoor dat Vladimir haar aanduidt als enige erfgenaam van zijn fortuin. Elena’s hoop om haar zoon financieel te kunnen blijven bijstaan wordt aan diggelen geslagen. (Filmfestival Gent)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Comments are closed.