Guillermo del Toro maakt vampierenserie

the strain

FX Productions

Wisten jullie dat Guillermo del Toro, de regisseur van de heerlijke Pan’s Labyrinth en The Devil’s Backbone ook boeken schrijft? Jep, hij heeft een vampierentrilogie geschreven, Stephanie Meyer achterna! Het eerste boek in de trilogie heet The Strain, dan volgt The Fall en vervolgens The Night Eternal. Hij deed dit samen met Chuck Hogan, een Amerikaanse auteur wiens bekende boek The Town verfilmd werd door Ben Affleck. Momenteel wordt The Strain in een televisieserie gegoten. Deze zal in juni 2014 uitgezonden worden.

They have always been here. Vampires.
In secret and in darkness.
Waiting. Now their time has come.
In one week, Manhattan will be gone.
In one month, the country.
In two months – the world.

FX Productions

The Strain heeft alles wat een vampierenverhaal moet hebben: seks, vampieren en geweld.  Het begint met een mysterieuze vliegtuigcrash dat doker Ephraim Goodweather, “Eph” voor de vrienden, moet onderzoeken. Hij doet dit samen met zijn bevallige en trouwe assistente Nora met wie hij ook een affaire heeft. Omdat hij op teveel onzekerheden stoot, begint hij geloof te hechten aan de theorie van Professor Setrakian, namelijk dat er een epidemie is dat mensen in vampieren doet veranderen. Professor Setrakian, een holocaust survivor, is trouwens ook vampierenjager. Dan is er ook nog wat menselijk drama, wat iedereen wel kan smaken: Eph is volop aan het vechtscheiden en vreest dat de nieuwe man van zijn ex een slechte invloed heeft op z’n zoon.

De cast is al grotendeels bekend. De grootse John Hurt speelt professor Setrakian. Corey Stoll, een acteur die vooral roem won voor zijn theaterprestaties, speelt dokter Ephraim Goodweather. De Canadese Natalie Brown speelt zijn ex en de Argentijnse Mia Maestro zijn minnares. De enorm gespierde Robert Maillet speelt één van de zeven Ancients – dit zijn de zeven vampieren die al van in den beginne bestaan. De Canadese ex-worstelaar speelt een gigant die zichzelf graag “Master” laat noemen.

Een eerste bizarre en weinig-onthullende teaser werd onlangs op het internet gezet:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.