Guillermo Navarro gaat digitaal

Warner Bros. Pictures

Warner Bros. Pictures

Guillermo wie? Guillermo Navarro. De naam zegt jou misschien niets. Maar die andere Guillermo ken je zeker. Guillermo del Toro bedoel ik dan. Wel die eerste Guillermo is de cinematograaf bij alle films van de tweede Guillermo. Buiten Mimic en Blade II. En dat is geen onbelangrijk iets. De cinematograaf zorgt ervoor dat het decor, de acteurs en de kleinste innerlijke en uitwendige emoties op de juiste manier worden gefilmd.

Pacific Rim is del Toro’s en Navarro’s meest recente wapenfeit. En het is voor Navarro meteen ook de eerste keer dat hij digitaal gaat. Oorspronkelijk zou de film in 3D gedraaid worden. Maar uiteindelijk werd de ‘makkelijkere’ optie verkozen: een 3D-laagje in postproductie.  Erg blij met het digitale tijdperk is de Oscarwinnaar voor Pan’s Labyrinth niet. Iedereen kan immers achteraf dingen aanpassen naar eigen goeddunken. Zo verliest hij de controle over zijn werk.

Bij Pacific Rim moesten de verschillende departementen ook veel meer en nauwer samenwerken. Net omdat er zoveel informatie op de kijker wordt losgelaten qua beeld, geluid en andere stimuli.

“All those elements connect with each other and then come the rain, steam, sparks, fog, lightning, maybe snow falling, etc., etc., and sometimes we hit the nail and sometimes we don’t, but that is a privilege: We like to imagine things and see them and recreate them and give them to everybody.”

Navarro weet dat hij en del Toro nooit een film zullen maken die zich afspeelt in de realiteit van vandaag. Er zal altijd wel een element in de films zitten die hun films net anders maken dan de rest.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.