Van Sant heeft zin in Shades of Grey

Disney

Disney

Er zijn slechtere manieren om je tijd te spenderen. Onder de noemer het oog wil ook wat, deel ik met plezier het volgende nieuws. The Wrap publiceerde immers het volgende over 50 Shades of Grey. Regisseur Gus Van Sant zou een nogal wilde scène gefilmd hebben met Alex Pettyfer als Christian Grey. Boekenlezers zullen de naam herkennen uit het pikante boek 50 Shades of Grey.

Gus Van Sant droomt immers van een verfilming van het erotische boek. En hoe kan je beter beginnen dan met de verfilming van de scène waarin het personage Anastasia Steele haar maagdelijkheid verliest met de hulp van Grey. Uw fantasie in welke posities Pettyfer dat allemaal kan/mag doen is geheel vrij voor interpretatie.

Van Sant heeft momenteel nog geen opvolger gekozen voor zijn meest recente film Promised Land. Deze Grey zou het dus wel eens kunnen worden. Maar zeker is dat niet. Ook niet dat het met Pettyfer zal zijn. Al is de kans bestaande. Pettyfer heeft immers net de remake achter de rug van Endless Love voor Universal.

Paramount Pictures

De filmstudio Universal/Focus ontkent echter in alle toonaarden dat ze regisseurs zoeken. Ze zijn ook niet bezig met het casten van acteurs voor de verschillende rollen. Meer zelfs Universal heeft Van Sant niet eens gevraagd voor de potentiële filmversie van het boek. De scène is er gewoon gekomen op initiatief van Van Sant zelf. Het toont wel hoe gretig Van Sant zijn tanden in het project wil zetten. Van Sant heeft met Promised Land Focus een dienst bewezen door in laatste instantie de regie te doen van die film, met voornamelijk positieve reacties tot gevolg.

Universal en Focus hebben 3 miljoen betaald voor de filmrechten van Shades. Het spreekt voor zich dat er met de film gemikt wordt op een winst van minstens 100 miljoen. En dan stel je vraagtekens bij het feit of Van Sant dan wel de juiste regisseur is voor de job. Zijn enige film die meer dan 100 miljoen opbracht is Good Will Hunting uit 1997 (goed voor 138 miljoen). Aan de andere kant schuwt Van Sant het onderwerp seks niet in zijn films als To Die For, Mala Noche en My Own Private Idaho.

Ook Pettyfer kan je niet meteen een box office magneet noemen. Naambekendheid heeft hij, maar de grote dollartekens ontbreken nog achter zijn naam. Al heeft de 23-jarige acteur recent bewezen dat hij geen probleem heeft met het uittrekken van zijn kleren, zie Magic Mike. De jongeman moet zich ook nergens over schamen, toch? (The Wrap)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Comments are closed.