Haaien+tornado’s=Sharknado!

The Asylum

The Asylum

Bij Supercalifragilistic hebben we de zakken poen niet voor het uitkiezen. Toch draaien we wekelijks weer onze nikkel af om jullie op de hoogte te houden van de nieuwste filmweetjes. De ene scoop is de andere natuurlijk niet. Ik was dan ook wat teleurgesteld toen ik zag dat college Davy al met de primeur van de Seventh Son-trailer was gaan lopen. Jeff Bridges in een middeleeuws kloffie!

Maar niet getreurd. Misschien was het wel voorbestemd. Hadden de filmgoden iets grootser voor mij in petto. Zou het? En zie! Daar, ogenschijnlijk uit het niets, verscheen plots de trailer van Sharknado. De plot geeft al weinig subtiel mee dat de makers niet op een Palme d’Or op het Filmfestival van Cannes zitten te wachten.

The Asylum

When a freak hurricane swamps Los Angeles, thousands of sharks terrorize the waterlogged populace. And when the high-speed winds form tornadoes in the desert, nature’s deadliest killer rules water, land, and air.

Anthony C. Ferrante is de man in de regiestoel. Tenzij u een liefhebber bent van dubieuze filmtitels als Leprechaun’s RevengeHeadless Horseman & Scarecrow Slayer, heeft u net als mij nog nooit van deze peer gehoord. Maar wie kan het wat brommen. Haaien en tornado’s!

Het doet u allemaal wat denken aan Bait? Die film uit 2012 waar een tsunami een witte haai in een onderwater gelopen winkelcentrum mieterde? Een vergelijking tussen beide trailers maakt meteen duidelijk dat Sharknado Bait moeiteloos overklast qua campgehalte. In de sterrencast herkennen we bovendien enkele bekende gezichten. Zelfs een kleine hommage aan Steven Spielbergs Jaws is de makers niet vreemd.

We’re gonna need a bigger chopper!

The Asylum

Gillend blondje van dienst is Tara Reid, wiens carrière na American Pie omgekeerd evenredig toenam met de omvang van haar voorgevel. De koelbloedige held is Ian Ziering,  jock Steve Sanders uit Beverly Hills, 9020die midden jaren ’90 op je zus haar slaapkamermuur prijkte. Ook de obligate, in lelijk Hawai hemd gestoken, wijze oude zageman ontbreekt niet. John Heard geeft hem gestalte. De acteur is momenteel op Canvas in The Sopranos te zien als de corrupte smeris Vik Makazian.

Het ziet er niet naar uit dat Sharknado zich een weg naar de Belgische filmzalen zal banen. De film kreeg op 11 juli een rechtstreekse tv-release in de VS. Maar wie weet, treft u hem binnen de komende maanden wel aan in een of andere obscure multimedia winkel in de ramsj. Aarzel dan vooral niet om yours truly te contacteren.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.