Handtekeningen jagen op FACTS 2013

FACTS 2013

FACTS 2013

Wie nog een ticketje voor de blijde intrede van Joseph Gordon-Levitt in Gent zoekt, is er aan voor de moeite. Maar er zijn andere manieren om sterren van dicht bij te zien. Ze hebben weliswaar geen puppy-oogjes, maar laten toch menig hart sneller slaan. Tenminste, als in dat hart een grote ruimte gereserveerd is voor al wat ruikt naar comics, anime, sci-fi & fantasy.

20th Century Fox

Want op 19-20 oktober slaat FACTS opnieuw zijn tenten op in Flanders Expo Gent. Naar goede gewoonte heeft de organisatie ook voor deze 23ste editie enkele klinkende, en iets minder klinkende, namen in petto voor de film- en serieliefhebber.

I’m C-3PO human cyborg relantionship and this is my counterpart R2-D2.

Dé veteraan op de gastlijst is Anthony Daniels. Deze Britse acteur heeft niet de fame van een Harrison Ford of een Ewan McGregor, maar zat toch wel mooi in alle zes  Star Wars-films. Of hij in zijn C-3PO pakje zes miljoen talen komt opdreunen, blijft nog even koffiedik kijken.

It’s not “Door to Heaven”… is… Stargate

OnTV / CH

Verdere kan je ook Michael Shanks lastig vallen met al je vragen over Stargate SG-1. Shanks speelde jarenlang Dr. Daniel Jackson, en dook in die gedaante ook op in de spin-offs Atlantis & Universe. 

Op tijd zijn is de boodschap, want rabiate comicfans zullen de dude ook de kleren van het lijf vragen over zijn rol van Hawkman in Smallville. Sinds 2012 heeft de acteur een hoofdrol te pakken in de tv-serie Saving Hope. Shanks speelt opnieuw een dokter, alleen is er dit keer geen geheimzinnige Egyptische parafernalia uit outer space mee gemoeid.

You can conquer whatever darkness is in you.

Syfy

Een derde naam is Julie Benz. Het grote publiek herinnert Benz vooral als de betreurde (en aardig enerverende, dus met dat betreurde valt het best nog mee) Rita Bennett uit Dexter.

De blondine zette in het verleden ook haar tanden in Buffy the Vampire Slayer en, zulke dingen fabriceren ze toch niet meer vandaag de dag, Angel. Momenteel maakt de actrice het mooie weer in de nieuwe sci-fi reeks Defiance.

Come with me if you want to live.

Tot zover de voorprogramma’s. Want dé ster van FACTS is ontegensprekelijk Michael Biehn natuurlijk. Goed, hij heeft hier en daar een rimpeltje gekregen, zijn haar is wat uitgedund, en zijn borstspieren worstelen op een kwade dag al eens met de zwaartekracht…

Sony Pictures

Maar verder ziet de acteur er op zijn 57ste best nog patent uit. De Amerikaan geniet nog steeds een ware cultstatus. Gedurende de jaren ’80 moest Biehn op vlak van harten roven dan ook niet onder doen voor broekjes als Gordon-Levitt. Onder de regie van James Cameron scoorde hij met The TerminatorAliens & The Abyss een verbluffende hattrick. 

Tegen dat Kurt Cobain en de zijnen zich de jaren ’90 in schreeuwden, moest de acteur het jammer genoeg met minder airplay stellen. Foute manager? Het moet wel. Want wanneer Biehn nog eens in een grote film opduikt, is het altijd heel plezierig. Niet voor niets gaf de connaisseur Robert Rodriguez hem de rol van Sheriff Hague in zijn heerlijke Planet Terror.

I feel almost human.

Zeno Films

Biehn is ook een heuse een gentleman. Hij laat vrouwlief Jennifer Blanc (The CrowParty of FiveDark Angel) niet aan de haard verkommeren, maar trakteert haar op een citytrip naar de schone Arteveldestad.

Het acteurskoppel leerde elkaar in 1997 kennen op een filmset in Hawaï. Sindsdien waren ze samen o.m. te bewonderen in The Divide (waarin Biehns verschijning meteen ook het enige lichtpunt vormde), Puncture, The Ride, The Blood Bond en The Victim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.