Hardrocker Slash stelt horrorfilm voor

ContentFilm International

ContentFilm International

In betere tijden fungeerde Slash als fulltime snarenplukker bij godenbands als Guns N’ Roses, Slash’s Snakepit & Velvet Revolver. Flink wat gezeik met frontmannen later, trok de gitarist in 2010 de solokaart. Daarnaast vond hij ook de tijd om zijn eigen filmproductiehuisje uit de grond te stampen.

Slash op de set van Nothing Left to Fear

ContentFilm International

Het bedrijf kreeg de naam –waar blijven die gewiekste marketingjongens het toch vandaan halen– Slasher Films mee. Specialiteit van het huis: horror. Lachen. De eerste boreling is afgewerkt. Hij kreeg de titel Nothing Left to Fear mee.

As a long-time fan of the Horror genre, I want to produce films that are in an older tradition of the genre. That is to say, films that leave more to one’s imagination, that are psychologically scary and character-driven, and what scares you is more cerebral then superficial. 

Traditioneel is het zeker. Het verhaal heb je al honderd keer gezien. Een gezinnetje verhuist naar de andere kant van het land. Ditmaal is het in Stull, Kansas te doen. Daar moet pater familias Dan Bramford (James Tupper) de lokale pensioengerechtigde priester vervangen. Vrouwlief Wendy (Anne Heche ) en tienerdochters (Rebekah Brandes & Jennifer Stone) morren aanvankelijk, maar het zou er schoon en rustig zijn.

Prepare for hell unleashed!

Nothing Left to Fear

ContentFilm International

Afgaande op de trailer kan je er alvast gif op innemen dat die geheimzinnige uittredende pastoor (Clancy Brown) de wacko facko zal uithangen. En voor iemand goed en wel ‘laat dat, ongelukkige!’ kan roepen, zullen die tienermeisjes wel een of andere demonische entiteit over zich heen roepen.

De film is namelijk geïnspireerd op de stadslegende van Stull. Volgens luitjes die andere graag in hun broek zien schijten, zou het plaatselijke kerkhof een van de zeven poorten van de hel zijn. Genoeg goedgelovigen die er mee weg zijn. Wijlen paus Johannes Paulus II weigerde over het gebied te vliegen. Robert Smith van The Cure, toch enigszins vertrouwd met duistere shit, durfde er niet op te treden. Brrr.

Het regisseren liet Slash over aan debutant Anthony Leonardi III. De hardrockveteraan schreef wel mee aan de soundtrack. Die zal allicht beter zijn dan de film.

Nothing Left to Fear krijgt op 4 oktober een beperkte release in de VS. Op 8 oktober ligt de DVD al in de Amerikaanse rekken. Een Belgische releasedatum laat voorlopig nog op zich wachten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.